View Single Post
  #1 (permalink)  
Old 26 Dec 2010, 11:28 pm
mdfrodolives's Avatar
mdfrodolives mdfrodolives is offline
Senior Cruiser
 
Join Date: May 2010
Posts: 1,313
Default Cruise Control ding!/cut-off ...

Hello, everyone. My wife just drove her sister home--a trip of about 250 miles, each way. On the way there, she turned on the cruise control, and it did its thing. A few times she'd tap the brakes when she had to slow down, then she'd hit "Resume" and the cruise control would respond. Then, after a while, all of a sudden, she hears a single "Ding!" and the cruise control cuts off all by itself. She drove the rest of the way using her foot on the gas pedal (oh, the horror!).

Anyway, on the way back home, her foot starts to complain, so she turns on the cruise control again--and it worked just fine all the way home.

Has anyone had any weird problem like this with their cruise control?

I just replaced the plugs and plug wires two days ago. Naturally, I lifted up the upper manifold--but not very much ... not near enough to stretch the cruise control cable or accelerator cable.

BTW, the car ran like new all the way--except for this ding/cruise control cut-off issue.

Any theories?

Tim
Reply With Quote
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95