PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > Regional Forums > Europe PT Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Weird gearbox sensor issue?

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 19 Aug 2013, 03:06 pm
Garya1682's Avatar
Young Cruiser
 
Join Date: Apr 2013
Location: LONDON BABY
Posts: 79
Send a message via Skype™ to Garya1682
Default Weird gearbox sensor issue?

hey guys

had some more technical difficulties today. I was out shopping and ive realised 2 things, 1 my car seems to make a lot of noise before changing a gear and it seems to pull into gear where it is supposed to be smooth - this one could just be me being paranoid I guess but the other 3 pt cruisers in my house don't do this

now the real issue, when I parked in the car park I realised I was in park (auto model) but the gear symbols below the milage said I was in reverse and when I go into reverse it says im in park... I literally have no clue what could cause this could it be the gearbox sensor? I did see on an old repair cert I have from the old owner that the gearbox was stuck in oem mode and a gearbox sensor was replaced.. could this be the fault again???

any help would be hugely appreciated
__________________

2002 cruiser
2.0L PETROL AUTO
80k miles
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 19 Aug 2013, 03:42 pm
randyincctx's Avatar
Veteran Cruiser
 
Join Date: Jun 2013
Location: Corpus Christi,Tx.
Posts: 3,485
Question Re: Weird gearbox sensor issue?

Maybe something to do with the gear selector cable adjustment?
__________________
2003 PT Cruiser (Base-N/A) Patriot Blue Pearl Purchased @ Police Impound Auction for $1,000.
Aka:~KILLER~
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 19 Aug 2013, 04:06 pm
Busted_PT's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Jan 2012
Location: Beckley, W.V.
Posts: 13,883
Default Re: Weird gearbox sensor issue?

Was the console removed ? At any rate, I would look in there to see if something is fouling something up.
__________________

03 Dream stock___________________________ 04 Touring turbo lite stock_________ 02 Touring stock_____________________ The "Three Amigos"
__________________________________________________ __________________________________________________ ___________Performance, Body and Service, OEM

This Is my project page.
http://www.ptcruiserlinks.com/forum/...oject-1-a.html

This is a great read from one of our own! Badglas
badglas.blogspot.com
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 20 Aug 2013, 04:03 pm
Garya1682's Avatar
Young Cruiser
 
Join Date: Apr 2013
Location: LONDON BABY
Posts: 79
Send a message via Skype™ to Garya1682
Default Re: Weird gearbox sensor issue?

ive checked the selector and that seems to be working fine, its weird Im digging around in my dash atm to see if I can find anything that is broken i.e a wire :/
__________________

2002 cruiser
2.0L PETROL AUTO
80k miles
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 20 Aug 2013, 05:40 pm
randyincctx's Avatar
Veteran Cruiser
 
Join Date: Jun 2013
Location: Corpus Christi,Tx.
Posts: 3,485
Question Re: Weird gearbox sensor issue?

I found this,but is an unresolved thread...Poster never updated with resolution?Gear Indicator on Cluster
__________________
2003 PT Cruiser (Base-N/A) Patriot Blue Pearl Purchased @ Police Impound Auction for $1,000.
Aka:~KILLER~
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 21 Aug 2013, 05:19 pm
Garya1682's Avatar
Young Cruiser
 
Join Date: Apr 2013
Location: LONDON BABY
Posts: 79
Send a message via Skype™ to Garya1682
Default Re: Weird gearbox sensor issue?

Quote:
Originally Posted by randyincctx View Post
I found this,but is an unresolved thread...Poster never updated with resolution?Gear Indicator on Cluster
that is the excact issue im having with mine. I don't get it. ive checked all cables and they seem fine. the only thing I can think of is its the gearbox sensor that's doing it but im a lil concerned about touching the gearbox as I have bad memorys doing that lol

urgh
__________________

2002 cruiser
2.0L PETROL AUTO
80k miles
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 23 Aug 2013, 07:23 am
Garya1682's Avatar
Young Cruiser
 
Join Date: Apr 2013
Location: LONDON BABY
Posts: 79
Send a message via Skype™ to Garya1682
Default Re: Weird gearbox sensor issue?

so after researching everything to do with the gearbox in general ive narrowed it down to a faulty TCM (transmission control module) which is located under the passenger wing so ill be taking it apart tonight to see if it is, ill post if replacing this part fixes it or not for other people that have the same problem
__________________

2002 cruiser
2.0L PETROL AUTO
80k miles
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
very weird rad fan issue barthek Tech & Performance Forum 18 16 Dec 2013 04:11 am
weird issue Johns03PT General PT Cruiser Discussions 5 14 Dec 2012 08:15 pm
weird a/c issue bogie2929 Tech & Performance Forum 2 05 Aug 2012 09:54 am
Weird Cam Sensor leak? manfred Tech & Performance Forum 13 24 Apr 2012 06:47 pm
Weird issue Opiate General PT Cruiser Discussions 4 09 Aug 2008 10:05 pm


All times are GMT -5. The time now is 07:17 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors