PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > General PT Cruiser Discussions

PT Cruiser Forum

Advertisements
1/2 yr old......Clutch slipping?

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 22 Nov 2005, 01:50 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: May 2004
Location: .
Posts: 257
Default 1/2 yr old......Clutch slipping?

I change the clutch in my 2001 like 1/2 years ago but right after the change there were burning smell coming out of the engine compartment when I drive in toll 5mph stop and go traffic. I figure maybe it's just oil spill smell during installation and it well go away.

Nope it's back! I was in traffic the other day the smells back(robber burning smell) and I stall the car cause I constantly have to rev the RPM higher than normal to keep it moving or else CLANK CLANK CLANK(dead)

SO I though maybe I just let it cool off over night BUT NOPE still I have to rev the car in higher RPM than usual or it would stall or shack back and forth and would feel like the clutch is slipping and no gripping.

I'm new to this manual thing but you guys kow what the problem is? I do abuse it sometimes..........2nd gears the weakest
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 22 Nov 2005, 09:42 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 6,787
Default

something is wrong for sure , take it to your mechanic as soon as you can !![8)]
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 24 Nov 2005, 05:35 am
thegoldpt's Avatar
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Apr 2005
Location: Port Orchard, Washington
Posts: 771
Send a message via MSN to thegoldpt Send a message via Yahoo to thegoldpt
Default

These guys are good at this stuff.......... http://www.standardshift.com/

They might give you a good idea of what is going on.............
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Clutch went bad after 2 weeks??? Ctown Tech & Performance Forum 7 25 Sep 2009 03:40 pm
Review- New performance clutch install for the GT FastNJPT Turbo Performance 2 26 Sep 2006 10:13 am
Clutch release delay sca037 General Turbo Discussions 5 28 Nov 2005 09:58 am
How u drive ur Manual? Ctown General PT Cruiser Discussions 6 07 Jun 2004 08:09 pm
Clutch Problems? ptgtcb General Turbo Discussions 2 24 Apr 2004 12:11 am


All times are GMT -5. The time now is 07:56 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors