PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > General PT Cruiser Discussions

PT Cruiser Forum

Advertisements
Hatch no longer turns inside lights on

 
Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 27 May 2003, 04:31 pm
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Apr 2003
Location: Brunswick, Georgia, USA.
Posts: 518
Default Hatch no longer turns inside lights on

Is it just me, or do the 2001 and 2002 models turn the interior lights on when the rear hatch is opened?

I remember my 2002 TE would turn them on when I opened the hatch. Now, on the 2003, I have to either open a door or turn them on at the stalk.

If DC has stooped this low, it is not in the interest of saving a buck; it has to be them trying to find the breaking point.

The door (and hatch) sensors/switches "ride the buss"; they are connected into one of the many computer modules or routers that are incorporated in the Cruiser's electronice. The dash tells if one of them isn't shut; meaning the signal needed to turn on the light arrives at the same place that the signals for the other 4 doors do. Same deal for the security system and auto door lock controller.

What could possibly be gained by Chrysler for them to have to revise the firmware, re-tool, or pay a contractor to redesign a sensor, router or computer to ignore the rear hatch sensor in the interior lighting circuit?

I had better look again; they may have omitted the rear hatch sensor. If that is the case, there is another maajor safety issue...
  #2 (permalink)  
Old 27 May 2003, 05:51 pm
skylight's Avatar
Administrator
 
Join Date: Jul 2001
Posts: 1,319
Default

I just tried my 03 GT. The dome goes on when I open the hatch (with all doors closed).

Are you sure your light dimmer switch on the turn-signal stalk isn't set to off?
  #3 (permalink)  
Old 27 May 2003, 10:35 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: Jan 2003
Location: NJ, USA.
Posts: 362
Default

Mine comes on also
__________________
http://www.imagestation.com/album/?id=4290145623
It\'s gone but not forgotten. Still love the Cruiser but my heart got stolen buy a Ruby Red 05 Legacy GT!
  #4 (permalink)  
Old 28 May 2003, 12:17 pm
Dedicated Cruiser
 
Join Date: Jan 2003
Location: Washington State, USA.
Posts: 2,525
Default

So does mine. Maybe it is a bad switch or wiring problem?[:I]
Closed Thread


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LIghts, Lights, Lights King_Rob Classifieds: For Sale/Trade 4 20 May 2005 09:14 pm


All times are GMT -5. The time now is 12:53 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors