PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > General PT Cruiser Discussions

PT Cruiser Forum

Advertisements
Check Engine Light

 
Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 22 Jun 2004, 05:11 pm
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Jan 2004
Location: McDonough (Atlanta), Georgia, USA.
Posts: 600
Default Check Engine Light

I was driving home from work today, and after only a mile or so, the check engine light came on (light that looks like an engine block). There seemed to be nothing wrong with the car, sounded fine, shifted fine, smelled fine, no smoke, nothing. Anyone gone through this sort of situation before? Is it something simple or could it be that there is a serious problem down below deep within the engine?
  #2 (permalink)  
Old 22 Jun 2004, 06:48 pm
Regular Cruiser
 
Join Date: May 2004
Location: .
Posts: 185
Send a message via AIM to Konkeler
Default

Did you make sure to turn the gas cap so it clicked twice last time you filled it up?
__________________
Here is picture of My Cruiser\'s Mirror

  #3 (permalink)  
Old 22 Jun 2004, 06:49 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: Feb 2004
Location: .
Posts: 402
Default

You might want to check if your gas cap is on tight. In addition, I think for Chrysler cars, it takes about 40 "cycles" (can't remember the term) of normal operations for the CEL to go away OR you can disconnect the battery to get rid of the CEL if it relates to the gas cap.
  #4 (permalink)  
Old 22 Jun 2004, 07:40 pm
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Jan 2004
Location: McDonough (Atlanta), Georgia, USA.
Posts: 600
Default

I had been driving on the same tank of gas for about 160 miles when it came on. Already took it to the dealer, so we'll see what they say.
__________________
  #5 (permalink)  
Old 23 Jun 2004, 08:24 am
quicksilverdon's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: Felton, Delaware
Posts: 20,501
Default

Please let us know what dealer finds. [:I]
__________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life,
nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge."
Isaac Asimov"

'05 Limited Turbo Lite, (Silver, of course)4-wheel ABS, Sunroof, Spoiler. Mods: E&G Classic grill, K&N FIPK, BTG duals, rear lowered 1.5", LED washer lights, $20 catch can, Aoogah horn, Weatherflectors, Sunroof Deflector, Fuzzy Dice, rear logo flames, rear pinstripe graphic, Gen3 Taillights, rear sway bar, hood struts, Strut bar.
Traded in '02 Silver Touring Edition w/87,000 miles
  #6 (permalink)  
Old 23 Jun 2004, 10:37 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: May 2004
Location: Hampton, TN, USA.
Posts: 16
Default

Mine did the same exact thing. I found the code the computer was spitting out, turns out that I had a bad spark plug and needed to change them. It took 3-4 drives and then CEL went out after changing the plugs. Hope it's nothing serious.

[8D]
  #7 (permalink)  
Old 23 Jun 2004, 04:58 pm
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Jan 2004
Location: McDonough (Atlanta), Georgia, USA.
Posts: 600
Default

Turns out that it was the gascap. It took the sensor 160 miles to figure it out though. No major problem, and Chrysler didn't charge me a cent.
__________________
Closed Thread


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Check Engine" idiot light on AGAIN tezz General Turbo Discussions 17 17 Sep 2015 11:54 am
Check Engine Light CHROMEDCRUISER General PT Cruiser Discussions 13 30 Apr 2012 04:49 pm
Faulty Check engine light? Mel K General Turbo Discussions 5 23 Mar 2007 10:06 am
Check engine oil light question AaronR General PT Cruiser Discussions 5 28 Aug 2004 03:18 am
Clearing check engine light Blade Tech & Performance Forum 10 27 Mar 2004 01:48 am


All times are GMT -5. The time now is 05:57 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors