PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > General PT Cruiser Discussions

PT Cruiser Forum

Advertisements
2 problems with my PT

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 12 Nov 2007, 03:03 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 8
Default 2 problems with my PT

Hi everybody !!!!
Now I got 2 problems with my PT
1. Now the temperature is much lower than then when I bought my car.So I start it without a problem but when I want to set off /Go/ the engine goes down.So this happened several times in a rall then I began to wait my PT for some minutes to heat up and after that there were no problems but during heating up the engine I had to keep my leg on the gas pedal because the PT could not keep the turnovers above 1000
2. How to adjust mw car clock

Thank you
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 14 Nov 2007, 07:13 pm
War_Eagle's Avatar
Cool Cruiser
 
Join Date: Nov 2007
Location: Blythe, Ga.
Posts: 287
Default Re: 2 problems with my PT

I too am new to the PT world. I don't have a clue about the temp problem but as for the clock push in the button under the clock until you reach your desired time......
__________________
2005 Silver GT, auto, black leather, HID Headlights, ST Front sway bar, 215 45/17 tires, dark tinted front windows, stock running gear, sickspeed black pearl shift knob.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 14 Nov 2007, 07:46 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,744
Default Re: 2 problems with my PT

gavaga,

As far as the stallling when cold, you might be having a problem with the IAC (Idle Air Controller) located on the side of the Throttle Body (see picture with yellow asterisk where the IAC is located).

__________________
Rules of the forum have been updated as of *07/07/2019* Please read them over.

- All decisions by the Moderator are semi-permanent, can and may be changed at his discretion but definitely will be the final word. Any action performed by the Administrator or Moderators are not to be discussed on the forum.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 14 Nov 2007, 09:32 pm
Hooligan's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 6,023
Default Re: 2 problems with my PT

Welcome to the Forum. A couple of questions: what year, NA or Turbo, where are you located?
Thanks
__________________

2008 Silver Steel Metallic, Touring, NA, Sirius; Chromed door handles; lower grille; fog light surrounds; chrome front & rear bumpers strips; Airaid air filter; Bassani duals; Modesty Cover; Autolite AP5263 Platinum Plugs (.040); Crane Plug Wires; NAPA Ceramic pads; Blane hood struts; PTeazer Gas, Brake & Foot Rest Pedals, '05 Rear Step Pad, Stainless Door Sills, Llumar tint, "A" Piller chrome; APC Strut Bar
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 15 Nov 2007, 02:31 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 8
Default Re: 2 problems with my PT

My PT is 2000 and is gasoline with 2.0 engine
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 15 Nov 2007, 02:32 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 8
Default Re: 2 problems with my PT

And I am in Bulgaria /Europe/
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 15 Nov 2007, 09:25 am
quicksilverdon's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: Felton, Delaware
Posts: 20,501
Default Re: 2 problems with my PT

Sounds like problem I had with ignition wires. My theory is the wires take in moisture, and when car warms up it dries out the wires.
Happened on both my '02 and '05 PT - on my '05 PT, the wires started acting up before 20,000 miles! New ignition wires cured the problem. You should change the spark plugs at the same time you do wires.

On radio, on right side are 2 small sunken buttons marked H and M - take a nail (or ball-point pen) and push in to set Hour (H) or minutes (M).
__________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life,
nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge."
Isaac Asimov"

'05 Limited Turbo Lite, (Silver, of course)4-wheel ABS, Sunroof, Spoiler. Mods: E&G Classic grill, K&N FIPK, BTG duals, rear lowered 1.5", LED washer lights, $20 catch can, Aoogah horn, Weatherflectors, Sunroof Deflector, Fuzzy Dice, rear logo flames, rear pinstripe graphic, Gen3 Taillights, rear sway bar, hood struts, Strut bar.
Traded in '02 Silver Touring Edition w/87,000 miles
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'02 Cruiser with lots of problems :( slpknt2886 Tech & Performance Forum 4 07 Aug 2007 02:17 pm
Acceleration problems SJGW Tech & Performance Forum 2 27 May 2005 09:19 am
So much problems before inspection Ctown General PT Cruiser Discussions 3 12 Apr 2005 07:45 pm
Major Turbo problems Iris Turbo Performance 7 04 May 2004 07:06 pm
Problems Oddcouple General PT Cruiser Discussions 1 17 Nov 2002 01:58 pm


All times are GMT -5. The time now is 05:43 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors