PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > General PT Cruiser Discussions

PT Cruiser Forum

Advertisements
DOOR LOCK PROBLEM

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 05 Oct 2008, 01:35 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 1
Default DOOR LOCK PROBLEM

Okay so here is the deal, I go out to open my doors the other day and the back doors unlock but both front doors do nothing. I put the key in, turn it and the lock rod goes up but when I let the key return to the center it drops back down. I have to hold the key to the left and push the button and the door opens. If I push the door lock button inside, the back doors open, but the front doors do nothing. I checked the fuses, and they are fine, but I cannot for the life of me figure out what is going on.

I was thinking maybe the locks died, but two doors die at the same time is almost unheard of. It is very frustrating to have to hold the key to the left and push the button every morning.

Just an additional note, I had a remote start installed about a month before this happened, but it seems to work fine, and it unlocks the back doors remotely, so I don't think that had anything to do with it.

Sorry about the super long post, but I need some help before I take it to the dealership.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 05 Oct 2008, 04:58 am
oldcoach's Avatar
Cool Cruiser
 
Join Date: Jun 2007
Location: Mason, Ohio
Posts: 216
Default Re: DOOR LOCK PROBLEM

Sounds like a short in the door locking wires to me.
If you hit the un-lock button two times will the back and passenger doors un-lock and stay that way, or will they go back to locked also?
You my want to check on the forum PTCrew.com - Learn it or Burn it., they have a number of persons that have a lot of auto electronics experience.
__________________
02' Black Woodie Limited Edition Drop in K&N Air Filter w/air box mod. 06 tail lights, Limo tint all around, orange LED interior, Mopar 8 inch sub, Stull side pipes. Silver stars upfront, a little chrome
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 05 Oct 2008, 08:47 am
CREWZIN's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Location: West Central Florida
Posts: 27,700
Default Re: DOOR LOCK PROBLEM

Quote:
Originally Posted by smiley87 View Post
Just an additional note, I had a remote start installed about a month before this happened, but it seems to work fine, and it unlocks the back doors remotely, so I don't think that had anything to do with it.
You might not think so, but I'd be taking it back to whoever messed around with the wiring and have them fix it.
__________________
........
...just CREWZIN along! . . . PT Cruiser Links Moderator
2000 PT. Original Owner, 123,000 miles
MY technical suggestions are given in GOOD FAITH without total guarantee, if in doubt go to a garage.
Cruiser Of The Month (COTM) May, 2015.
Visit My Home Page www.CREWZIN.com
I find it ironic that the colors red, white, and blue stand for freedom until they are flashing behind you.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 05 Oct 2008, 09:38 am
loxmith's Avatar
Young Cruiser
 
Join Date: Aug 2008
Location: Georgia Tech
Posts: 59
Default Re: DOOR LOCK PROBLEM

Take it back to the last person who messed with the alarm. It doesn't sound like the problem is mechanical. Based on your description, it sounds like the front doors are being held in the lock position by the actuators.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
$50 (paypal) to whoever can solve my A/C problem intend Tech & Performance Forum 5 03 May 2008 09:08 pm
Running out of patience with CEL problem coolvirus General Turbo Discussions 5 19 Mar 2007 11:42 am
ARRG!! Odd problem and loose sensor Jason_L General Turbo Discussions 4 18 Mar 2006 01:40 pm
I think I'm having a power steering problem! lumofny Tech & Performance Forum 5 18 Jan 2005 01:12 pm
Unknown RPM surge problem (manual) Ctown Tech & Performance Forum 4 26 Dec 2004 08:48 pm


All times are GMT -5. The time now is 04:33 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors