PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > General PT Cruiser Discussions

PT Cruiser Forum

Advertisements
Follow Up on A/C problems

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 25 Jul 2009, 01:45 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 6
Default Follow Up on A/C problems

OK, I checked fuse number 11 under hood and it is good. Replaced the High Side Switch on the compressor and still no cold air. I am told that the freon is good as well. The timming belt broke and got replaced, this is when the a/c stopped working. Any way the compressor could have blown with the timming belt? Any suggestions?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 25 Jul 2009, 07:03 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,744
Default Re: Follow Up on A/C problems

Is the compressor coming on when you turn on the A/C?
__________________
Rules of the forum have been updated as of *07/07/2019* Please read them over.

- All decisions by the Moderator are semi-permanent, can and may be changed at his discretion but definitely will be the final word. Any action performed by the Administrator or Moderators are not to be discussed on the forum.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 25 Jul 2009, 08:48 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 6
Default Re: Follow Up on A/C problems

No the compressor does not come on at all.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 25 Jul 2009, 09:03 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,744
Default Re: Follow Up on A/C problems

The timing belt shouldn't have anything to do with the compressor not coming on, but the A/C lines are disconnected 95% of the time to make room to replace the belt. It's possible the mechanic did something.

The fuse is good, the freon (R134) is good, the high side switch was replaced. I think it's time for professional help from an A/C shop or your dealer rather than internet help. The compressor needs to be checked as well as the computer.
__________________
Rules of the forum have been updated as of *07/07/2019* Please read them over.

- All decisions by the Moderator are semi-permanent, can and may be changed at his discretion but definitely will be the final word. Any action performed by the Administrator or Moderators are not to be discussed on the forum.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 25 Jul 2009, 09:06 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 6
Default Re: Follow Up on A/C problems

Please click one of the Quick Reply icons in the posts above to activate Quick Reply.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 25 Jul 2009, 09:09 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 6
Default Re: Follow Up on A/C problems

Thanks! This forum has been awesome. I will be back.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 27 Jul 2009, 05:31 pm
Regular Cruiser
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 100
Default Re: Follow Up on A/C problems

FSU, I just went though the no AC on our 2003. After doing all the high tech stuff like assuming sensors were bad and AC was under/over charged, we found that the high speed portion of the fan was bad. Took it all apart, replaced the fan motor and radiator since it was leaking, and hoses and belts and bleeder screw, and added 24 ounces of 134A, and now it works fine again.

Even cooler is I found that the reason the fan motor quit on high speed is one of the brushes is worn out. So, I am having a motor shop replace it and will have it ready to go back on to replace the cheap import one I had to buy.
Tom
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2002 PT Intermittent Starting Problems, Very Long, Goes Back 3 Years BeBeCroozer Tech & Performance Forum 21 11 Jul 2011 09:30 am
PT problems AquamarinePT Tech & Performance Forum 9 09 Jul 2009 07:51 pm
2 problems with my PT gavaga General PT Cruiser Discussions 6 15 Nov 2007 09:25 am
'02 Cruiser with lots of problems :( slpknt2886 Tech & Performance Forum 4 07 Aug 2007 02:17 pm
Problems Oddcouple General PT Cruiser Discussions 1 17 Nov 2002 01:58 pm


All times are GMT -5. The time now is 07:31 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors