PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > General PT Cruiser Discussions

PT Cruiser Forum

Advertisements
Can't find the answer to this code

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 07 Sep 2009, 10:36 am
jennylyn's Avatar
Fresh Cruiser
 
Join Date: Mar 2008
Location: Goose Creek, SC
Posts: 12
Default Can't find the answer to this code

I cannot find the definition for the P140 code. I've had so many problems with my '01 PT Cruiser, just got it back on the road 2 days ago after an engine rebuild, this code started yesterday after we had put about 100 miles on it. It seems vaguly familiar, but I don't remember what it is
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 07 Sep 2009, 11:35 am
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,744
Default Re: Can't find the answer to this code

Oxygen sensor fault code (when you look up the code it should have 1 letter and 4 numbers (P 0140

P0140 HO2S Circuit Insufficient Activity Bank 1 Sensor 2

Check to make sure whoever rebuilt your engine replaced and hooked up the 02 sensor.

__________________
Rules of the forum have been updated as of *07/07/2019* Please read them over.

- All decisions by the Moderator are semi-permanent, can and may be changed at his discretion but definitely will be the final word. Any action performed by the Administrator or Moderators are not to be discussed on the forum.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 07 Sep 2009, 11:36 am
Hooligan's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 6,023
Default Re: Can't find the answer to this code

jennylyn, there has to be another number for the code. Did you get this code using the key "trick". I would suggest you take it back to the person who rebuilt the engine.
__________________

2008 Silver Steel Metallic, Touring, NA, Sirius; Chromed door handles; lower grille; fog light surrounds; chrome front & rear bumpers strips; Airaid air filter; Bassani duals; Modesty Cover; Autolite AP5263 Platinum Plugs (.040); Crane Plug Wires; NAPA Ceramic pads; Blane hood struts; PTeazer Gas, Brake & Foot Rest Pedals, '05 Rear Step Pad, Stainless Door Sills, Llumar tint, "A" Piller chrome; APC Strut Bar
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 07 Sep 2009, 03:09 pm
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Dec 2003
Location: San Antonio, Texas
Posts: 535
Default Re: Can't find the answer to this code

If it is p0140 then it's not really the engine builders fault. It's the 02 sensor thats worn out. What happened to the engine to need a rebuild?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
the dreaded p0551 code - stumper djfox1 Turbo Performance 17 16 Apr 2016 08:14 pm
Code 2094 Camshaft Position Actuator bank 2 low PTGUY_PSL Tech & Performance Forum 0 27 Dec 2008 08:46 pm
Looking For An Answer On Code Sassy General Turbo Discussions 6 15 Dec 2008 05:10 pm
NEED CODE ANSWER SHERRI Tech & Performance Forum 7 27 Jun 2004 10:27 pm
P 2302 Fault Code unable to find Turbo Red General PT Cruiser Discussions 2 08 Feb 2004 12:37 am


All times are GMT -5. The time now is 03:01 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors