PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > General PT Cruiser Discussions

PT Cruiser Forum

Advertisements
2006 Touring Ed. wont start.... help!!!!

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 18 Feb 2010, 12:01 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 2
Default 2006 Touring Ed. wont start.... help!!!!

hello its a 2006 PT b 2.4L
first i had noticed a sputtering going on with the engine. turns out the fuel pump went out , changed it car cranked right up a week later car started to sputter again and i also put new spark plugs and a brand new batt. i go to crank it and it does. the lights come on i could hear the feul pump working before i crank. but it wont fire up right. and when it does it idles below 1k more like 500 rpm and shakes what could be the issue
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 18 Feb 2010, 12:27 pm
William_F's Avatar
Cool Cruiser
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 329
Default Re: 2006 Touring Ed. wont start.... help!!!!

When you put your plugs back in are you sure you got the right plugs to the right wires (didn't accidentally re-arrange the firing order)?

Are you sure all the plugs are fully screwed in and the boots on the plug wires are fully seated on the plugs?

Did you also change your plug wires?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 18 Feb 2010, 12:49 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 2
Default Re: 2006 Touring Ed. wont start.... help!!!!

ahh crap ill buy some new wires today. i know the plugs are in right. ill keep you updated
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 18 Feb 2010, 06:05 pm
Hooligan's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 6,023
Default Re: 2006 Touring Ed. wont start.... help!!!!

Quote:
Originally Posted by marvinev View Post
ahh crap ill buy some new wires today. i know the plugs are in right. ill keep you updated
Stock wires are CRAP!!!
__________________

2008 Silver Steel Metallic, Touring, NA, Sirius; Chromed door handles; lower grille; fog light surrounds; chrome front & rear bumpers strips; Airaid air filter; Bassani duals; Modesty Cover; Autolite AP5263 Platinum Plugs (.040); Crane Plug Wires; NAPA Ceramic pads; Blane hood struts; PTeazer Gas, Brake & Foot Rest Pedals, '05 Rear Step Pad, Stainless Door Sills, Llumar tint, "A" Piller chrome; APC Strut Bar
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 18 Feb 2010, 06:42 pm
William_F's Avatar
Cool Cruiser
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 329
Default Re: 2006 Touring Ed. wont start.... help!!!!

On my first PT when I changed the plugs & wires, I got the NAPA premium wire set. They were a little more than the other sets price wise, but they worked great.
Reply With Quote
Reply

Tags
engine, starting


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
02 wont start Sfos Tech & Performance Forum 15 10 Jan 2014 05:46 pm
02 pt wont start J_GEISLER Tech & Performance Forum 3 19 Jun 2010 10:39 pm
Car died, wont start! HELP PLEASE!!! Zerotolerancecustoms Tech & Performance Forum 8 15 Aug 2009 03:42 pm
Wont start now? morrisbeer General PT Cruiser Discussions 2 21 Feb 2009 10:14 pm
07 TE PT wont start PLEASE HELP!!!!! Norma Tech & Performance Forum 10 08 Dec 2008 08:58 pm


All times are GMT -5. The time now is 02:09 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors