PT Cruiser Forum  
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > General PT Cruiser Discussions

PT Cruiser Forum

High beam fuse keeps blowing

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 23 Nov 2010, 09:46 am
92awd4g63's Avatar
Fresh Cruiser
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 19
Default High beam fuse keeps blowing

I removed my headlights and painted the housings black. They look really good and I really love them. When I put it back together The high beams wouldn't turn on. I noticed that the fuse was blown, so i figured that i would replace it. Well i had my wife the hit the high beam switch and i heard the fuse pop again. When you flip on the high beams, the fog lights turn off and the low beams stay on? Can some one tell me what i did wrong or what im missing.
Thanks in advance...Billy
__________________
03 PT GT- K&N drop in & hard pipe, Hallman MBC 14PSI, More in progress.

92 Plymouth Laser RS- evoIII 16g, 650's, 190 walbro, SAFCII, AEM wideband, 2g MAF, 3in. TBE, 20PSI.

00 Ford Focus- Daily- 2.5in cbe, ebay sri,
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 23 Nov 2010, 09:56 am
Chromenut's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2007
Location: Mooresville, NC
Posts: 5,330
Default Re: High beam fuse keeps blowing

Sounds like you may have pinched a wire somewhere.
__________________
...if I only had a brain...

I would need my own forum just to list my mods!!!
Remember, a PT Cruiser is not just a car, it's a way of life!
LAUS DEO SEMPER

Please visit the Tech Docs Library and you'll find many of your answers!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 23 Nov 2010, 10:18 am
CREWZIN's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Location: West Central Florida
Posts: 23,690
Default Re: High beam fuse keeps blowing

Take off the covers of the lights in both wheel wells and look at all the wiring to both lights.
__________________
......
...just CREWZIN along! . . . PT Cruiser Links Moderator
2000 PT. Original Owner, 118,000 miles
MY technical suggestions are given in GOOD FAITH without total guarantee, if in doubt go to a garage.
Visit My Home Page www.CREWZIN.com
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 23 Nov 2010, 11:49 am
Chromenut's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2007
Location: Mooresville, NC
Posts: 5,330
Default Re: High beam fuse keeps blowing

Crewzin's always right. I forgot that I had a similar problem, had some crud caught up in the wire plug on the back side and when I pulled the fender shield off I was able to clear the problem in no time. Took longer to take that silly thing off and then get it back on than it did to fix the problem! lol
__________________
...if I only had a brain...

I would need my own forum just to list my mods!!!
Remember, a PT Cruiser is not just a car, it's a way of life!
LAUS DEO SEMPER

Please visit the Tech Docs Library and you'll find many of your answers!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 23 Nov 2010, 12:36 pm
CREWZIN's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Location: West Central Florida
Posts: 23,690
Default Re: High beam fuse keeps blowing

Quote:
Originally Posted by Chromenut View Post
Crewzin's always right. I forgot that I had a similar problem, had some crud caught up in the wire plug on the back side and when I pulled the fender shield off I was able to clear the problem in no time. Took longer to take that silly thing off and then get it back on than it did to fix the problem! lol

I'm not always right. Besides the wiring, Billy might have done something to the bulb holder while taking apart the lights to paint them. Not sure what, but might be causing a short somehow at the bulb connection.
__________________
......
...just CREWZIN along! . . . PT Cruiser Links Moderator
2000 PT. Original Owner, 118,000 miles
MY technical suggestions are given in GOOD FAITH without total guarantee, if in doubt go to a garage.
Visit My Home Page www.CREWZIN.com
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 23 Nov 2010, 02:18 pm
92awd4g63's Avatar
Fresh Cruiser
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 19
Default Re: High beam fuse keeps blowing

The only reason i had asked is because a frind of mine put new headlights in his car and the same thing happened and i ASSUMED that it would be to much coincidence that we both pinched a wire or something. Well the lesson learned here is never ASSUME anything. I had a pich wire on the passenger side headlight. Pulled it out, taped it up, and replaced the fuse...problem solved. Thanks for the help!!!!!!!
__________________
03 PT GT- K&N drop in & hard pipe, Hallman MBC 14PSI, More in progress.

92 Plymouth Laser RS- evoIII 16g, 650's, 190 walbro, SAFCII, AEM wideband, 2g MAF, 3in. TBE, 20PSI.

00 Ford Focus- Daily- 2.5in cbe, ebay sri,
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Radiator fan blowing relay fuse flamingojohn Tech & Performance Forum 5 05 Oct 2010 06:57 am
fog lamp fuse blowing smilanatu Tech & Performance Forum 13 19 Jul 2009 11:07 am
pt blowing fuse to shut off engine ? bruinspt Tech & Performance Forum 2 23 Jun 2009 10:32 pm
Fuse Blowing Zoomer General PT Cruiser Discussions 2 19 Jun 2009 11:48 pm
HEATED SEATS (FUSE KEEPS BLOWING) BIGZ General PT Cruiser Discussions 9 16 Feb 2009 09:39 pm


All times are GMT -5. The time now is 08:40 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors