PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > General PT Cruiser Discussions

PT Cruiser Forum

Advertisements
weird issue

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 13 Dec 2012, 03:12 pm
Johns03PT's Avatar
Fresh Cruiser
 
Join Date: Mar 2012
Location: Baltimore, MD
Posts: 42
Default weird issue

i dont know if this is a common problem but it started up bout 3 weeks ago... started it up like normal, ok good. i go to press the gas down, my brake light pops on, i continue to accelerate, when i let go of the gas the light turns off. this happens quite often now. any ideas?? im guessing its a short.
__________________
2003 Pt Cruiser base model....Mods coming soon!!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 13 Dec 2012, 03:23 pm
Veteran Cruiser
 
Join Date: Mar 2012
Location: darien il
Posts: 4,592
Default Re: weird issue

Quote:
Originally Posted by Johns03PT View Post
i dont know if this is a common problem but it started up bout 3 weeks ago... started it up like normal, ok good. i go to press the gas down, my brake light pops on, i continue to accelerate, when i let go of the gas the light turns off. this happens quite often now. any ideas?? im guessing its a short.
......

Last edited by rob342; 13 Dec 2012 at 03:30 pm.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 13 Dec 2012, 03:25 pm
Veteran Cruiser
 
Join Date: Mar 2012
Location: darien il
Posts: 4,592
Default Re: weird issue

Quote:
Originally Posted by Johns03PT View Post
i dont know if this is a common problem but it started up bout 3 weeks ago... started it up like normal, ok good. i go to press the gas down, my brake light pops on, i continue to accelerate, when i let go of the gas the light turns off. this happens quite often now. any ideas?? im guessing its a short.
what brake light? the one on the dash? or the tail lights?

if it's the one on the dash, check your brake fluid. as the pads wear the fluid level gets lower.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 13 Dec 2012, 03:45 pm
Senior Cruiser
 
Join Date: Nov 2010
Location: oak creek, wi
Posts: 1,149
Default Re: weird issue

i agree with rob. and if that doesn't work, check the wiring to the brakelight switch. it's right next to the gas pedal and if the harness somehow dislodged itself, it may be hanging in the general area.
__________________
2005 Toyota Camry LE Salsa Red (Wife's)
2002 Automatic N/A (Mine) Inferno Red
2016 Kia Soul Plus Black
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 13 Dec 2012, 04:02 pm
Johns03PT's Avatar
Fresh Cruiser
 
Join Date: Mar 2012
Location: Baltimore, MD
Posts: 42
Default Re: weird issue

yes its the one on the dash, ill take a look at everything and let u know what it was. thanks for the tips
__________________
2003 Pt Cruiser base model....Mods coming soon!!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 14 Dec 2012, 08:15 pm
Matt42's Avatar
Cool Cruiser
 
Join Date: Jun 2009
Location: Glendale, AZ
Posts: 496
Default Re: weird issue

Quote:
Originally Posted by rob342 View Post
what brake light? the one on the dash? or the tail lights?

if it's the one on the dash, check your brake fluid. as the pads wear the fluid level gets lower.
What he said. This exact thing has happened to my PTs. As the brake pads wore, the fluid level in the master cylinder reservoir moved into the caliper cylinders. The fluid in the reservoir sloshes on acceleration. Adding a few CCs of brake fluid turns off the light.

The problem, such as it is, is more likely to show up in models with four wheel disc models.
__________________
1996 Dodge diesel 4X4, 2001 PT Cruiser Touring with rear disc brakes, [Now gone 2004 PT Cruiser Base 5 speed], 2007 Chrysler T&C Touring

Last edited by Matt42; 14 Dec 2012 at 08:19 pm.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
03 GT trans issue...weird one CrewChief Tech & Performance Forum 18 26 Aug 2012 06:22 pm
weird a/c issue bogie2929 Tech & Performance Forum 2 05 Aug 2012 09:54 am
Weird Cooling Issue TurboDucky Tech & Performance Forum 3 31 Dec 2011 01:40 pm
Weird Foglight Issue... derek02PT Tech & Performance Forum 2 07 Aug 2011 02:52 pm
Weird issue Opiate General PT Cruiser Discussions 4 09 Aug 2008 10:05 pm


All times are GMT -5. The time now is 06:28 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors