PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > General PT Cruiser Discussions

PT Cruiser Forum

Advertisements
Battery

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 25 Mar 2013, 04:01 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Nov 2012
Location: Fort Worth, TEXAS
Posts: 22
Exclamation Battery

So it started this Friday battery light came on for like a secOnd then went away when I got home for some reason I tried to lock the car nothing hit the remote nothing open the door dash was very dim tried to turn pt on nothing click now today driving to work when I turned the corner pt just shut off tried turning the key nothing open the hood shook the battery and cables boom turned right on. Now keep in mind I just installed a sound system as well as an aftermarket radio I don't think it's draining my battery because of it did I would of needed a jump what could this be my opinion is that either the cables are going bad or my alternator what do u guys think I need some help
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 25 Mar 2013, 04:19 pm
cruserdad1976's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2009
Location: st james mo
Posts: 8,217
Default Re: Battery

if just shaking the cabvles worked then id have to say some kind of a loose conection check both ends clean them and make sure they are tight if the alt was going bad it would give you a light all the time
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 25 Mar 2013, 04:21 pm
Senior Cruiser
 
Join Date: Nov 2010
Location: oak creek, wi
Posts: 1,149
Default Re: Battery

i'm going with battery and/or cables. if you could shake things under the hood, check to make sure the cables are tight on the battery. pretty much rule out the alternator.

edit: what dad said. LOL
__________________
2005 Toyota Camry LE Salsa Red (Wife's)
2002 Automatic N/A (Mine) Inferno Red
2016 Kia Soul Plus Black
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 27 Mar 2013, 09:40 am
quicksilverdon's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: Felton, Delaware
Posts: 20,501
Default Re: Battery

Quote:
Originally Posted by cruserdad1976 View Post
if just shaking the cabvles worked then id have to say some kind of a loose conection check both ends clean them and make sure they are tight if the alt was going bad it would give you a light all the time
Agreed.
You have your answer - shaking the cables brought things to life - tighten the cables!
__________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life,
nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge."
Isaac Asimov"

'05 Limited Turbo Lite, (Silver, of course)4-wheel ABS, Sunroof, Spoiler. Mods: E&G Classic grill, K&N FIPK, BTG duals, rear lowered 1.5", LED washer lights, $20 catch can, Aoogah horn, Weatherflectors, Sunroof Deflector, Fuzzy Dice, rear logo flames, rear pinstripe graphic, Gen3 Taillights, rear sway bar, hood struts, Strut bar.
Traded in '02 Silver Touring Edition w/87,000 miles
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 27 Mar 2013, 10:36 am
Busted_PT's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Jan 2012
Location: Beckley, W.V.
Posts: 13,901
Default Re: Battery

Doesn't completely rule out the alt. If brushes are warn down they can give a intermittent charge or no charge ( light). You didn't give any milage. Overall I agree with above. Check All the cable connections not just the battery end.
__________________

03 Dream stock___________________________ 04 Touring turbo lite stock_________ 02 Touring stock_____________________ The "Three Amigos"
__________________________________________________ __________________________________________________ ___________Performance, Body and Service, OEM

This Is my project page.
http://www.ptcruiserlinks.com/forum/...oject-1-a.html

This is a great read from one of our own! Badglas
badglas.blogspot.com
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Battery edscrz General PT Cruiser Discussions 8 20 Mar 2013 01:19 am
Is this my battery? azphotog Tech & Performance Forum 5 19 Aug 2012 11:44 pm
Battery in the key fob GTinAZ General PT Cruiser Discussions 15 12 Nov 2004 03:43 pm
battery twinturbo General Turbo Discussions 7 20 Mar 2004 05:49 pm


All times are GMT -5. The time now is 05:12 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors