PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > General PT Cruiser Discussions

PT Cruiser Forum

Advertisements
Transmission issue!!

 
Like Tree1Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 12 Aug 2013, 11:28 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 39
Default Transmission issue!!

first, we talk about 06 turbo auto transmission.
the transmission is very smooth when driving, the only problem is that there's loud thud sound and the car jerks like something is going to break when i shift to D or R, this thing happen only sometimes,
also when am about to stop at the red light when the transmission downgrade i feel the same thing.. this only happened 2 or 3 times,

anyone with the same problem? any fix to this?

thank you
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 13 Aug 2013, 09:27 pm
compdr59's Avatar
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 543
Default Re: Transmission issue!!

Sounds like motor mounts.
__________________

Original Owner 135k
2005 Turbo Touring Convertible Auto w/ Stage 1, DSP inTune w/ Diablo Tune, Composite Intake, Air Box Modification, Hard Pipes, K&N, KYB's, Vision Motorworks Wires, Continental Extreme Contact DWS, Rear Sway Bar, Strut Tower Bar, UltraGauge.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 14 Aug 2013, 07:22 am
Busted_PT's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Jan 2012
Location: Beckley, W.V.
Posts: 13,886
Default Re: Transmission issue!!

[QUOTE=compdr59;488125]Sounds like motor mounts.[/QUOTE]

Definitely what he said. ^^^^^
__________________

03 Dream stock___________________________ 04 Touring turbo lite stock_________ 02 Touring stock_____________________ The "Three Amigos"
__________________________________________________ __________________________________________________ ___________Performance, Body and Service, OEM

This Is my project page.
http://www.ptcruiserlinks.com/forum/...oject-1-a.html

This is a great read from one of our own! Badglas
badglas.blogspot.com
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 14 Aug 2013, 08:49 am
NitroPT's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Jun 2012
Location: USA kalyfornia
Posts: 15,706
Default Re: Transmission issue!!

Description on a forum can be deceiving? To me i would ask when you had the transmission serviced and how many miles on the PT first?

Sticking or slow reacting servo's from lack of periodic fluid and filter changes causing a varnish to build up.
__________________
To view larger pictures simply "click " on the picture!

Dalai Lama
"Share you knowledge. It's the best way to achieve immortality."
ASE MASTER TECHNICIAN
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 14 Aug 2013, 05:04 pm
randyincctx's Avatar
Veteran Cruiser
 
Join Date: Jun 2013
Location: Corpus Christi,Tx.
Posts: 3,485
Lightbulb Re: Transmission issue!!

I think one way you could check to see if its motor mounts vs transmission is to see what the engine is doing when it's shifted from Park to Drive,and/or reverse.....If the engine is jumping around like the one in this Youtube video.....It's probably the motor mounts;If it's not then more than likely it transmission related.
__________________
2003 PT Cruiser (Base-N/A) Patriot Blue Pearl Purchased @ Police Impound Auction for $1,000.
Aka:~KILLER~
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 17 Aug 2013, 10:32 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 39
Default Re: Transmission issue!!

67k on it now, and the motor mounts looks good..
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 18 Aug 2013, 08:55 am
Busted_PT's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Jan 2012
Location: Beckley, W.V.
Posts: 13,886
Default Re: Transmission issue!!

Quote:
Originally Posted by gramicci View Post
67k on it now, and the motor mounts looks good..
Need to look very close as sometimes the look good sitting there. With the hood up do as randy said. If it flops around , then you are good shape on the trans. If not, A fluid change and filter change may be all you need. Should do it anyway if you haven't yet.
__________________

03 Dream stock___________________________ 04 Touring turbo lite stock_________ 02 Touring stock_____________________ The "Three Amigos"
__________________________________________________ __________________________________________________ ___________Performance, Body and Service, OEM

This Is my project page.
http://www.ptcruiserlinks.com/forum/...oject-1-a.html

This is a great read from one of our own! Badglas
badglas.blogspot.com
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 18 Aug 2013, 09:01 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 39
Default Re: Transmission issue!!

Which fluid? The motor oil or the transmission fluid?
The last time they changed the oil they put regular oil not synthetic!! So I'll start using the synthetic..
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 18 Aug 2013, 09:15 pm
Busted_PT's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Jan 2012
Location: Beckley, W.V.
Posts: 13,886
Default Re: Transmission issue!!

Quote:
Originally Posted by gramicci View Post
Which fluid? The motor oil or the transmission fluid?
The last time they changed the oil they put regular oil not synthetic!! So I'll start using the synthetic..
Trans fluid. As that is what we were referring to. Far as the oil . The most important part is to change it regularly. And follow the manual an proper cool down procedures for the turbo for shut down.
__________________

03 Dream stock___________________________ 04 Touring turbo lite stock_________ 02 Touring stock_____________________ The "Three Amigos"
__________________________________________________ __________________________________________________ ___________Performance, Body and Service, OEM

This Is my project page.
http://www.ptcruiserlinks.com/forum/...oject-1-a.html

This is a great read from one of our own! Badglas
badglas.blogspot.com
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 19 Aug 2013, 01:11 am
Senior Cruiser
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1,266
Default Re: Transmission issue!!

Gram; If you haven't already done it, change the transmission oil filter and transmission oil. Use atf + 4 fluid only.
Busted_PT likes this.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
transmission issue?? mdskinner731 General PT Cruiser Discussions 8 18 Mar 2013 03:19 am
Transmission Issue Need Help !!! newpt4me Tech & Performance Forum 5 13 Aug 2011 09:49 am
Transmission Issue Dhycin Tech & Performance Forum 4 15 Jun 2010 04:23 pm
Transmission Issue? extski Tech & Performance Forum 4 05 Jul 2009 01:15 am
Transmission issue... MDCruiser Tech & Performance Forum 10 06 Mar 2006 08:14 pm


All times are GMT -5. The time now is 01:13 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors