PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > General PT Cruiser Discussions

PT Cruiser Forum

Advertisements
p0706

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 21 Mar 2014, 08:16 pm
Young Cruiser
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 58
Default p0706

Seem to be having random starting problems lately. My scanner picks up a p0706 but no cel light comes on. Sometimes The gear indicator on dash has square boxes around the gears. So that tells me that the range sensor may be having a issue or bad. Car has not started twice and today it finally started after having battery unhooked for 30 mins.

Is this sensor hard to replace? I know the valve body must be removed to access it. is a 2007 Touring. Thanks
Attached Images
File Type: jpg IMG_0994.jpg (88.0 KB, 14 views)
__________________
07' touring Totaled April 2014
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 23 Mar 2014, 07:14 pm
Young Cruiser
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 58
Default Re: p0706

Seems to be doing it more often. Using my scanner and clearing it seems to allow starting. Guess it's off to the dealer.
__________________
07' touring Totaled April 2014
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 28 Mar 2014, 09:02 pm
Young Cruiser
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 58
Default Re: p0706

Seems like the problem was fixed. Cleaned the computer connections, and replaced the transmission ground wire since I messed it up while cleaning it. Has been starting fine for the last 4 days.
__________________
07' touring Totaled April 2014
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 28 Mar 2014, 09:17 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,744
Default Re: p0706

__________________
Rules of the forum have been updated as of *07/07/2019* Please read them over.

- All decisions by the Moderator are semi-permanent, can and may be changed at his discretion but definitely will be the final word. Any action performed by the Administrator or Moderators are not to be discussed on the forum.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 08:39 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors