PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > General PT Cruiser Discussions

PT Cruiser Forum

Advertisements
Acceleration Problems

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 09 Sep 2014, 09:31 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Sep 2014
Location: Miami, Fl
Posts: 3
Default Acceleration Problems

Hi, Im having an issue when accelerating, when giving gas to go faster the car begin to jerk and almost sound like its back firing and will not go faster as long as my foot on the gas pedal. I back off the gas pedal and slowly give it gas and it gradually goes into the next gear. I notice when this happen my check engine icon come on.

I have a 2004 gt 2.4 turbo, only owner 78,000 miles, within the last month I had the oil change, new air filter, new filter sponge, new air filter hose, new battery, new ac hose replace and a radiator replace. Did not have this problem prior.

Hope someone can steer me in the right direction.

Thanks
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 09 Sep 2014, 09:54 am
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,744
Default Re: Acceleration Problems

Pam, welcome to the forum. What about the plugs and wires? When was the last time for a tune up? Also, sounds a little like a fuel starvation problem if it will run at normal speeds but hesitating when you try to accelerate.
__________________
Rules of the forum have been updated as of *07/07/2019* Please read them over.

- All decisions by the Moderator are semi-permanent, can and may be changed at his discretion but definitely will be the final word. Any action performed by the Administrator or Moderators are not to be discussed on the forum.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 09 Sep 2014, 10:13 am
NitroPT's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Jun 2012
Location: USA kalyfornia
Posts: 15,705
Default Re: Acceleration Problems

PT problems read this FIRST



That kind of problem you should be seeing a engine light?
DTC

You may have simply had a control line,hose or connector displaced during those parts being replaced.

WELCOME TO THE FORUM

I hope you take the time to fill ut your profile and introduce yourself as a new member?
__________________
To view larger pictures simply "click " on the picture!

Dalai Lama
"Share you knowledge. It's the best way to achieve immortality."
ASE MASTER TECHNICIAN

Last edited by NitroPT; 09 Sep 2014 at 10:15 am.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 09 Sep 2014, 03:08 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Sep 2014
Location: Miami, Fl
Posts: 3
Default Re: Acceleration Problems

Its been awhile since I had a tune up, will have that check. I will fill out my profile. Thanks for responding.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 09 Nov 2014, 12:20 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Nov 2014
Location: Chicago
Posts: 9
Default Re: Acceleration Problems

Had similar problem on my 09 a few years back, replaced cross motion sensor and throttle sensor for about 100$ a piece, problem solved. I also had a check engine light on so they came up on a diagnostic read.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 09 Nov 2014, 01:03 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2014
Location: Thousand Oaks, CA
Posts: 7,308
Default Re: Acceleration Problems

Do as NitroPT suggests with getting the engine trouble codes.
I would suggest checking your gas cap to see if you forgot to put it on or forgot to tighten it.
If that is okay I would suggest checking your cam sensor if your engine trouble code reads the code for cam sensor error.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Acceleration problems ConspiracyTheory Tech & Performance Forum 9 10 Nov 2014 09:26 am
2004 Dangerous Acceleration Problems/ Possible Transmission? rcodyalan Tech & Performance Forum 12 29 Feb 2012 02:44 pm
Noise upon acceleration ncbeachchick Tech & Performance Forum 5 04 Dec 2009 07:22 am
Acceleration problems SJGW Tech & Performance Forum 2 27 May 2005 09:19 am
Hesitation in Acceleration imduke2u Tech & Performance Forum 8 06 Jul 2002 07:36 pm


All times are GMT -5. The time now is 11:50 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors