PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > General PT Cruiser Discussions

PT Cruiser Forum

Advertisements
Poor running

 
Like Tree1Likes
  • 1 Post By aubert1541

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 14 May 2015, 08:34 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: May 2015
Posts: 3
Default Poor running

Searching for help my 2002 is running poor. Shakes and stutters and have replaced EGR, plugs&wires, cam sensor, ECM (due to code set). This is intermittent and I'm at a loss. Timing belt replaced @112k and now have 180k.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 14 May 2015, 10:06 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2014
Location: Thousand Oaks, CA
Posts: 7,339
Default Re: Poor running

Engine light come on? If so what are the engine codes?
Have you checked for vacuum leaks?
Have you checked the vacuum hose going to the brake power booster? Does it get worse when you step on the brakes?
Does it only shake at an idle or also at high speeds?
Was there any indication of this gradually getting worse over time?
Have you done a cylinder compression check lately?
Have you checked your fuel pressure?
A fuel pump may work to start the engine but may be worn to the point that it can no longer supply volume. Even checking the psi could normally rule it out. But if you run a flow volume check over 30 seconds you can see if the fuel pump is failing. I would suggest doing this after checking checking for vacuum leaks.

Last edited by ptcruisersteve; 14 May 2015 at 11:47 pm. Reason: Add more details about the fuel pump
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 15 May 2015, 06:58 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2014
Location: Northern Indiana
Posts: 22
Default Re: Poor running

If this is at idle , check motor mounts if the upper and lower is "ripped" it can cause a bad vibration that will show up at idle. Just a thought
Boatman likes this.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 15 May 2015, 12:38 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: May 2015
Posts: 3
Default Re: Poor running

Quote:
Originally Posted by ptcruisersteve View Post
Engine light come on? If so what are the engine codes?
Have you checked for vacuum leaks?
Have you checked the vacuum hose going to the brake power booster? Does it get worse when you step on the brakes?
Does it only shake at an idle or also at high speeds?
Was there any indication of this gradually getting worse over time?
Have you done a cylinder compression check lately?
Have you checked your fuel pressure?
A fuel pump may work to start the engine but may be worn to the point that it can no longer supply volume. Even checking the psi could normally rule it out. But if you run a flow volume check over 30 seconds you can see if the fuel pump is failing. I would suggest doing this after checking checking for vacuum leaks.
This problem has gotten worse over time, and no I have not checked for vacuum leaks yet.
The running problem is intermittent some times it runs good and others it is rough at idle and no power on acceleration.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 28 Jun 2015, 01:28 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 3
Default Re: Poor running

Ok. Im new to this and maybe doing it wrong. I have an 01 touring w/67,000. The other day i took it to get an oil change. Two days later it started knockin like it was running hot but it wasnt. Checked the oil and the level was fine but once it warms up it starts back knockin and rattling like its hot again. Can some one please help. Also i have loss of power when running the ac. When i take off i have to turn the ac off to pick up speed and then back on. Also terrible gas mileage when running ac. Any help would be appreciated. Thx...
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 28 Jun 2015, 07:28 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2014
Location: Thousand Oaks, CA
Posts: 7,339
Default Re: Poor running

Is your engine light on? If so what are the codes?
When they changed your engine oil did they put 5-30 in it?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
poor pt jrbsr05pt General PT Cruiser Discussions 9 04 Apr 2012 10:04 pm
Poor mpg AspenMeadowRanch Tech & Performance Forum 30 22 May 2011 03:58 pm
MY POOR PT 2k1PT Tech & Performance Forum 10 22 Aug 2008 02:24 pm
Oh my, poor PT! JolieCruiser General PT Cruiser Discussions 9 27 Apr 2008 09:47 pm
Poor PT :( ucantcme General PT Cruiser Discussions 21 20 Mar 2008 03:08 pm


All times are GMT -5. The time now is 07:46 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors