PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > General PT Cruiser Discussions

PT Cruiser Forum

Advertisements
Transmission Issue...I think.

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 03 Dec 2015, 06:35 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Aug 2010
Location: Metro Louisville, KY
Posts: 12
Default Transmission Issue...I think.

Hello folks. Hope someone can help put me in the right direction.

We have a 2004 PT GT, about 120,000 miles now. It has the transmission that has the "Auto Shift" feature if it's relevant.

One one occasion in the past couple weeks I started the vehicle up,put her in D, drove down the block to a light then after 30 seconds to a minute waiting on the light I go to accelerate and nothing happens. Engine revs as if its in neutral or park but no motion. I cycle through from Park to reverse and back to drive and the same. I shut down and restart then it was OK like nothing happened.

Move forward about two weeks to today and it happened to my wife. Same scenario, had to shut off and restart.

Any ideas?

Thanks in advance.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 04 Dec 2015, 07:31 am
Veteran Cruiser
 
Join Date: Aug 2015
Location: Lake Wales, FL
Posts: 4,867
Default Re: Transmission Issue...I think.

If it's never been done, I'd suggest a fluid and filter change. You MUST use ATF+4 fluid ONLY in these transmissions. Dexron will kill them. You can use the Walmart brand of ATF+4 as it meets or exceeds the Chrysler specs. Get a filter kit from O'Reilly or Autozone, NOT Advance. Or better yet, if you can afford it, get it from a Mopar dealer.
__________________


Aspire to inspire before you expire.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What a day! Transmission issue? Jimmy2011 Tech & Performance Forum 8 13 May 2015 09:12 pm
Transmission issue!! gramicci General PT Cruiser Discussions 13 06 Sep 2013 09:27 pm
Transmission Issue Dhycin Tech & Performance Forum 4 15 Jun 2010 04:23 pm
Transmission Issue? extski Tech & Performance Forum 4 05 Jul 2009 01:15 am
Transmission issue... MDCruiser Tech & Performance Forum 10 06 Mar 2006 08:14 pm


All times are GMT -5. The time now is 05:10 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors