PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > General PT Cruiser Discussions

PT Cruiser Forum

Advertisements
08 Cruiser only clicking with jumper cables

 
Like Tree3Likes
  • 1 Post By CREWZIN
  • 1 Post By cruserdad1976
  • 1 Post By VsandFords

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 29 Apr 2016, 07:01 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 1
Default 08 Cruiser only clicking with jumper cables

My wife's 2008 Cruiser base model quit a few weeks ago. Battery was corroded so I replaced. Tried to start it and won't even turn over, no lights or radio either. Hooked up the jumper cables and lights and radio work but only get a clicking noise. As soon as cables come off not lights and no radio. Does that sound like an alternator problem? Also, put the car in neutral and tried to give it a push but it won't budge, double checked and parking brake isn't on. Any suggestions?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 29 Apr 2016, 07:37 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,744
Default Re: 08 Cruiser only clicking with jumper cables

When that happen to me a couple years ago, it was because the cables from the jumper car just weren't making good contact to get the full voltage to my car, plus you need to let the donor car run for a few minutes to build up enough voltage in the PT since it was completely dead.

After re-reading your problem, sounds like it may be more of a problem with the cables or ground wires on the PT.
VsandFords likes this.
__________________
Rules of the forum have been updated as of *07/07/2019* Please read them over.

- All decisions by the Moderator are semi-permanent, can and may be changed at his discretion but definitely will be the final word. Any action performed by the Administrator or Moderators are not to be discussed on the forum.

Last edited by CREWZIN; 29 Apr 2016 at 07:41 pm.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 29 Apr 2016, 09:01 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2014
Location: Thousand Oaks, CA
Posts: 7,339
Default Re: 08 Cruiser only clicking with jumper cables

There was no post cleaning both ends of the battery cables. I suggest you clean the battery cable contacts at the starter and on the ground battery contacts at the fender.

Is the new battery you put in the PT Cruiser fully charged? What is the date of this new battery?
__________________
If at First You Don't Succeed - Try, Try Again

Last edited by ptcruisersteve; 29 Apr 2016 at 09:45 pm.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 30 Apr 2016, 06:47 am
Veteran Cruiser
 
Join Date: Aug 2015
Location: Lake Wales, FL
Posts: 4,870
Default Re: 08 Cruiser only clicking with jumper cables

Check the ground connections on the passenger fender behind the battery too. Sounds to me like you've got corrosion under the insulation on the cables. Strip a small section of insulation off and see if the wires are green.
__________________


Aspire to inspire before you expire.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 02 Jun 2016, 02:00 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 14
Default Re: 08 Cruiser only clicking with jumper cables

On mine it was where the starter was grounded to the engine ie the starter bolts. I practally had to pull the radiator to get to the bolt (top). Try your ground of the jumpers directly to the starter. Good luck
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 03 Jun 2016, 01:21 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: May 2016
Posts: 346
Default Re: 08 Cruiser only clicking with jumper cables

Be sure to take the stand-off apart on the positive side. Corrossion likes to build up in between there as well.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 03 Jun 2016, 02:26 pm
cruserdad1976's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2009
Location: st james mo
Posts: 8,217
Default Re: 08 Cruiser only clicking with jumper cables

his post says he replaced the battery??? was the new batter fully hot??? of so there is no need for cables at all
VsandFords likes this.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 03 Jun 2016, 03:00 pm
VsandFords's Avatar
Senior Cruiser
 
Join Date: Apr 2014
Location: Gladewater, Texas
Posts: 1,915
Default Re: 08 Cruiser only clicking with jumper cables

Quote:
Originally Posted by ashbyman387 View Post
My wife's 2008 Cruiser base model quit a few weeks ago. Battery was corroded so I replaced. Tried to start it and won't even turn over, no lights or radio either. Hooked up the jumper cables and lights and radio work but only get a clicking noise. As soon as cables come off not lights and no radio. Does that sound like an alternator problem? Also, put the car in neutral and tried to give it a push but it won't budge, double checked and parking brake isn't on. Any suggestions?
If you replaced the battery and had no power, the battery is no good or you have a bad connection to the battery. When you hooked up the jumper cables, you were getting voltage from the vehicle on the other end and it was not enough to start your Cruiser. I would check and clean the cable ends and verify that I was getting a good connection.
cruserdad1976 likes this.
__________________
Life is just a bowl of jello, full of fruits and nuts.

2001 LE, auto, billet grille, tall shifter, polished aluminum spare, K&N filter and Hedman hedder. Why a header? Because it makes me happy!


Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 04 Jun 2016, 06:20 pm
Veteran Cruiser
 
Join Date: Aug 2015
Location: Lake Wales, FL
Posts: 4,870
Default Re: 08 Cruiser only clicking with jumper cables

Did you remove the black plastic cap that was on the ground post of the new battery? I've seen that happen numerous times! If that's okay, I'd check the cables for corrosion. It doesn't take much under the insulation to kill the contact.
__________________


Aspire to inspire before you expire.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2002 won't start without a jumper starter union865 Tech & Performance Forum 13 07 May 2014 11:00 am
Ignition cables Batfalcon Europe PT Forum 2 27 Jun 2013 12:12 pm
Clicking noise after 02 cruiser warms up. Said to be flywheel. Evanreed Tech & Performance Forum 4 07 Sep 2011 06:36 pm
Wanted Jumper Cable post cover Roth-1689 Classifieds: Want To Buy 0 08 May 2003 11:35 pm


All times are GMT -5. The time now is 08:55 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors