PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > General PT Cruiser Discussions

PT Cruiser Forum

Advertisements
Cruiser is Posesses

 
Like Tree6Likes
  • 2 Post By Handy_Cruiser
  • 2 Post By Wagondog
  • 2 Post By Wagondog

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 30 Nov 2018, 09:51 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 25
Default Cruiser is Posesses

My 08 Street Cruiser is doing some weird stuff, all in the last 2 days
1. Twice the car lost power when accelerating for a moment, when that happened all the warning lights came on for a second or two then went off. Then everything was normal.
2. I turned the heater on, the air coming out of the vents was just barely warm for an hour or so of driving then is suddenly began to work properly.....today my keyfob locking didn’t work, neither did the electric lock switch on the door. Five minutes later the fob and switch worked normally.
Do I have a devil.... or

Last edited by Wagondog; 30 Nov 2018 at 09:54 pm.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 30 Nov 2018, 10:19 pm
Handy_Cruiser's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Oct 2013
Location: Arkansas
Posts: 10,325
Default Re: Cruiser is Posesses

Often when this kind of thing happens it's due to a weak battery. In this scenario, the battery isn't dead but it let's the voltage dip down below 12 volts and weird things start happening. You should likely take the battery to a parts store like Auto Zone or Advance and let them charge your battery and then test it for free.
podo2000 and ptprice like this.
__________________
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 01 Dec 2018, 12:22 am
Sinbad's Avatar
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 535
Default Re: Cruiser is Posesses

Quote:
Originally Posted by Wagondog View Post
My 08 Street Cruiser is doing some weird stuff, all in the last 2 days
1. Twice the car lost power when accelerating for a moment, when that happened all the warning lights came on for a second or two then went off. Then everything was normal.
2. I turned the heater on, the air coming out of the vents was just barely warm for an hour or so of driving then is suddenly began to work properly.....today my keyfob locking didnít work, neither did the electric lock switch on the door. Five minutes later the fob and switch worked normally.
Do I have a devil.... or
Clean and remake ALL the major earth connections between the frame and the engine. Give the cables a good pulling around to make sure they are sound. Clean and remake the battery connections. Then get the battery checked over as Handy suggests. You've then covered all the bases.

I'll put my money on a connection. A battery can crap out on you, but they don't often re-vitalise themselves on you.
__________________
_________________________________________
'07 2.2 CRD
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 01 Dec 2018, 06:34 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 25
Default Re: Cruiser is Posesses

Thank you my friends for the advice, Iím not a car guy but battery or cables would have been my guess.
Thanks for the help and Iíll let you know how it goes
Handy_Cruiser and Sinbad like this.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 01 Dec 2018, 11:01 am
rsrocket1's Avatar
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Mar 2016
Location: Sacramento, CA
Posts: 756
Default Re: Cruiser is Posesses

Also make sure you have nothing (or almost nothing) on the key ring with the key when it is in the ignition. The key switch bracket is a known point of failure and a heavy weight on the switch can cause the blink out of all the instrument lights followed by all lights lighting up again.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 01 Dec 2018, 11:13 am
Veteran Cruiser
 
Join Date: Aug 2015
Location: Lake Wales, FL
Posts: 4,750
Default Re: Cruiser is Posesses

As for the heater issue, when's the last time you checked your antifreeze level? You may need to add some.
__________________


Aspire to inspire before you expire.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 01 Dec 2018, 05:50 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 25
Default Re: Cruiser is Posesses

Thanks for all the help, found the loose connection on the motor block. Hasnít happened again. Iíll lookbat the antifreeze as suggested.
You guys know your Cruisers. THANKS
Fk5 and Sinbad like this.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 10:06 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors