PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > General PT Cruiser Discussions

PT Cruiser Forum

Advertisements
TURN SIGNAL DISPLAY

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 10 Nov 2004, 11:42 pm
KIMS CRUZER's Avatar
Young Cruiser
 
Join Date: Sep 2003
Location: OH.
Posts: 88
Default TURN SIGNAL DISPLAY

Let me try to explain my problem.[] When I put my turn signal on to turn right, the display doesnt blink on the panel. My front fog lights also come on. Which causes the bright lights display to light up. If I do not turn the signal all the way off , fog lamps stay on.Is it a fuse, wiring problem? HELP![:0]
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 11 Nov 2004, 12:08 am
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Jul 2002
Location: Secane, PA, USA.
Posts: 530
Default

Sounds like a bad multi-function switch. There have been other reports of fog lights turning on with the turn signals.
__________________
John & Terry
"His" - 2002 Inferno Red Touring Edition
"Hers" - 2003 Electric Blue Limited Edition
Del Val PT Cruisers
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 11 Nov 2004, 02:47 am
Cool Cruiser
 
Join Date: May 2004
Location: Milwaukee, Wisconsin, USA.
Posts: 262
Send a message via AIM to bigtommy83
Default

Yep...gotta be the multifunction switch. It's not an unheard of thing. Just like Liberties and Sebrings.
__________________

\'04 GT 5-speed, Brand X, Air Force One Intake, Custom Flowmaster Exhaust (retired), SRT-4 exhaust no resonators, AGP Wastegate, Crusher Kit, Former Chrome Package, Mopar BOV, Custom Sub Box, Mopar Pillar Gauges, Hood Scoop, MBC, Stage 1, Mopar Stage 1 Springs, Hurst STS
Future Plans: Custom Intercooler Sprayer, 2-tone Paint Job
\"Hondas are like cigarettes, everyone cool smokes them\"
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 11 Nov 2004, 10:56 am
quicksilverdon's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: Felton, Delaware
Posts: 20,501
Default

Yup, agree. Not hard to replace - phillips and Torkx screws and clips in - if you're out of warranty.
__________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life,
nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge."
Isaac Asimov"

'05 Limited Turbo Lite, (Silver, of course)4-wheel ABS, Sunroof, Spoiler. Mods: E&G Classic grill, K&N FIPK, BTG duals, rear lowered 1.5", LED washer lights, $20 catch can, Aoogah horn, Weatherflectors, Sunroof Deflector, Fuzzy Dice, rear logo flames, rear pinstripe graphic, Gen3 Taillights, rear sway bar, hood struts, Strut bar.
Traded in '02 Silver Touring Edition w/87,000 miles
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 11 Nov 2004, 03:01 pm
KIMS CRUZER's Avatar
Young Cruiser
 
Join Date: Sep 2003
Location: OH.
Posts: 88
Default

Where is the multi-function switch located. I will have to do it myself. My PT is out of warranty.Thanks a bunch to my PT buds for the info![?][^]
__________________
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 11 Nov 2004, 03:46 pm
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Jul 2002
Location: Secane, PA, USA.
Posts: 530
Default

Kim,
The switch is right there at the end of the turn signal lever in the steering column. You will need to remove the covers, 2 phillips head screws just behind the steering wheel and the top and bottom snap apart. I think the switch requires a T20 Torx driver to remove those screws. Just remember to order the correct switch, the switch is different if you have factory fog lights.
Goog luck!
__________________
John & Terry
"His" - 2002 Inferno Red Touring Edition
"Hers" - 2003 Electric Blue Limited Edition
Del Val PT Cruisers
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 11 Nov 2004, 05:17 pm
gonzomania's Avatar
Senior Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: Delran, NJ, USA.
Posts: 1,185
Send a message via AIM to gonzomania
Default

Kim,
I had a similiar problem about 8 mths ago. This is worth a try. Check your ground cable near your battery, it is grounded to the chasis. It may have loosened or is making poor contact. May need to be cleaned and tightened. Other thing I think my problem was, I drove threw a puddle and I think the foglight bulb socket may have gotten corroded. Try some dielectric grease on the base of the bulb and reinstall (don't touch the glass). Hey its worth a try it's pretty much free compared to a multifuction switch.
__________________

Gonz
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 11 Nov 2004, 09:08 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: Sep 2004
Location: Edmonton, Alberta, Canada.
Posts: 216
Default

[quote]Originally posted by tpscruiser

Battery disconnect needed???[:I]
__________________
PTurbed
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Turn Signal jmack General PT Cruiser Discussions 5 12 Apr 2005 11:57 am
Turn Signal Fuse Problem Indynick General PT Cruiser Discussions 1 04 Jul 2004 07:33 pm
blue turn signal bulbs that turn orange when in us Capt Kidd General PT Cruiser Discussions 1 04 Jun 2004 10:10 pm
Turn signal & stop light gonzomania General PT Cruiser Discussions 12 25 Apr 2004 01:18 pm
Turn signal gonzomania Exterior Accessories Forum 12 30 Mar 2004 08:53 am


All times are GMT -5. The time now is 05:22 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors