PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > 2.4L Turbo Forums > General Turbo Discussions

PT Cruiser Forum

Advertisements
Vibration between 40 & 60 mph???? anyone had this?

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 11 Jul 2005, 03:35 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Oct 2004
Location: Las Vegas, nevada, USA.
Posts: 20
Default Vibration between 40 & 60 mph???? anyone had this?

Hey Guys
My PT GT 5 spd 2004 has developed an annoying vibration
between 40 & 60 mph anyone had this
problem or have any idea what it could be??
thanx
[:I]
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 11 Jul 2005, 04:23 am
Veteran Cruiser
 
Join Date: Mar 2003
Location: Oregon.
Posts: 3,521
Default

Quote:
quote:Originally posted by gtbright

Hey Guys
My PT GT 5 spd 2004 has developed an annoying vibration
between 40 & 60 mph anyone had this
problem or have any idea what it could be??
thanx
[:I]
Is the vibration in the steering wheel?
__________________
\'05 Stone White SRT4

\'04 Graphite PT Automatic
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 11 Jul 2005, 07:29 am
quicksilverdon's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: Felton, Delaware
Posts: 20,501
Default

Most likely wheels/tires. Start by having a good balance - might have lost a weight. inspect the tires carefully - the Good-for-a-Years have been known to have ply eparation. You didn't just rotate tires, did you? If so, rotate back - that'll prove/rule out tires.
__________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life,
nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge."
Isaac Asimov"

'05 Limited Turbo Lite, (Silver, of course)4-wheel ABS, Sunroof, Spoiler. Mods: E&G Classic grill, K&N FIPK, BTG duals, rear lowered 1.5", LED washer lights, $20 catch can, Aoogah horn, Weatherflectors, Sunroof Deflector, Fuzzy Dice, rear logo flames, rear pinstripe graphic, Gen3 Taillights, rear sway bar, hood struts, Strut bar.
Traded in '02 Silver Touring Edition w/87,000 miles
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 11 Jul 2005, 09:11 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Oct 2004
Location: Las Vegas, nevada, USA.
Posts: 20
Default

Tires were just checked for balance all OK
I forgot to note that it only seems to happen when
in gear seems like it anyway????

Thanx again

[:I]
__________________
04\' Bright Silver GT 5 spd.
K&N
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 11 Jul 2005, 11:02 am
quicksilverdon's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: Felton, Delaware
Posts: 20,501
Default

Quote:
quote:Originally posted by gtbright

Tires were just checked for balance all OK
I forgot to note that it only seems to happen when
in gear seems like it anyway????

Thanx again

[:I]
If that's true, could be a drive halfshaft -you're under warranty, right? Take it to dealer & have it checked out.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 11 Jul 2005, 02:57 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Oct 2004
Location: Las Vegas, nevada, USA.
Posts: 20
Default

Yes i'm still under warranty
I'll have it checked out.
Has this been a common problem???

Thanx Guys
__________________
04\' Bright Silver GT 5 spd.
K&N
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 11 Jul 2005, 03:07 pm
2step's Avatar
Senior Cruiser
 
Join Date: Oct 2004
Location: New Braunfels, Texas.
Posts: 1,672
Default

Common, no. A few reports, yes.

There have been some posts about the stock Goodyears causing your problem. Also a lot of us have encountered potholes to negative effects.[:0]
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 11 Jul 2005, 04:15 pm
Senior Cruiser
 
Join Date: Jan 2003
Location: Huntington Beach, CA, USA.
Posts: 1,799
Default

IMHO the first thing to look at is the way the tires were balanced. I had mine done 3 times by various shops after the dealership put on a new wheel for me. They were using the rim mount weights. Goodyear finally sent me to a America's Tire store. They reconized the problem immediately and rebalance the wheel using the weights that stick on the interior arch of the wheel. Problem solved.
__________________
'03 Inferno Red GT, 5 speed, STAGE 1, Mopar BOV, Plastic Intake, Modified Upper and Lower Airbox, Custom Airbox-to-turbo pipe, Borla dual exhaust, Maddog Short Shifter, Drilled/Slotter Rotors, Ceramic Pads, chrome wheels, chrome door spears, AMP chrome fuel door, PT Cruiser 3rd light diffuser, H&R Springs, Rear Sway Bar added, MGW chrome door lock pulls, Blane's hood struts, Custom license plate mount, some interior dress up stuff...more to come
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 12 Jul 2005, 10:56 pm
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Jan 2003
Location: San Juan, Puerto Rico, USA.
Posts: 566
Default

I had the exact same problem.
I rotated the tires and it got worst.

When they where at the balancing machine, I noticed the threads going up and down... I asked the tech. He replied they are good, "it is an ilusion on the threads when they rotate..."

I didn't like the response... This month, I installed four new tires, all is smooth all the way to 126.... jejeje.

I bought BFG G-force KDW tires. AA Traction, A Temp, 320 Threadwear...

See my post "New Shoes on my PT" for more Info.

Ian
__________________
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 13 Jul 2005, 12:17 am
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Jan 2003
Location: Rockville, MD, USA.
Posts: 540
Default

I too, had the exact same vibration.

Rotated and re-balanced tires and it is gone. I can drive down straight road with hand off the wheel again.
__________________
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
harmonic vibration rszappa1 Wheels, Tires, Suspension 17 15 Feb 2006 11:39 am
vibration causing dash to rattle Easymover Tech & Performance Forum 3 26 Jan 2006 07:34 pm
40 to 60 mph Vibration Update fixed gtbright General Turbo Discussions 5 05 Sep 2005 06:51 pm
Steering Vibration qimoves Turbo Wheels/Suspension/Handling 6 12 Jun 2005 05:45 am
40-45 MPH Vibration in a new '02 PT Automatic Mopar Madness Tech & Performance Forum 14 31 Jan 2003 11:44 pm


All times are GMT -5. The time now is 04:29 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors