PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > 2.4L Turbo Forums > General Turbo Discussions

PT Cruiser Forum

Advertisements
engine stalling

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 04 Sep 2003, 12:25 am
Young Cruiser
 
Join Date: May 2003
Location: .
Posts: 84
Default engine stalling

hello everyone. i hope i can get some help here. i was drining my gt cruiser back and forth to work without the ac on. then the kids and my wife wanted to take a drive so we all got in i started the car put on the ac and the engine seemed to want to turn off it did this a couple of times it would want to die then all of a sudden would idle at normal speed . i turned the ac off started to drive then turned it on and everything was fine. thanks in advance for any help you guys could give me.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 04 Sep 2003, 12:18 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 6,787
Default

was it very hot out?? there have been other posts about this also
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 04 Sep 2003, 10:18 pm
Young Cruiser
 
Join Date: May 2003
Location: .
Posts: 84
Default

yes it was hot bob. i live in califonia and the temp was about 105 outside. i tried to find other post about it but couldnt locate any.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 04 Sep 2003, 11:24 pm
AJ AJ is offline
Fresh Cruiser
 
Join Date: May 2003
Location: WANTAGH, NY, USA.
Posts: 17
Send a message via AIM to AJ
Default

Have you changed your air intake? If so, are all connections tight?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 05 Sep 2003, 01:21 am
Young Cruiser
 
Join Date: May 2003
Location: .
Posts: 84
Default

i have not done any mods to the car aj. and air box connections seem to be fine.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 05 Sep 2003, 11:41 am
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 6,787
Default

hey onyx, any codes coming up ?? dont start the car just advance the key forward three times and look to see if any letters or numbers come up were the mileage is
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 05 Sep 2003, 12:25 pm
Young Cruiser
 
Join Date: May 2003
Location: .
Posts: 84
Default

I will try that bob and let you know if i see any codes. thanks
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 08 Sep 2003, 04:53 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: May 2003
Location: Philadelphia, PA, USA.
Posts: 374
Send a message via AIM to yobiebs
Default

Onyx, I have a very similar problem with my car, here in Pennsylvania. I was hiccuping or stalling at idle, sometimes when I would first start my car and put it in drive or reverse, or sometimes just sitting at a traffic light.

I took it in to the dealer twice, and both times they couldn't find anything wrong, couldn't recreate the problem, and the computer showed no error codes. But since I've taken it back the second time about a month ago, I haven't had the problem again.

some say it could also be due to a bad tank of gas....
__________________
2003 Electric Blue GT

The Philadelphia Flyer
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 09 Sep 2003, 12:05 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 6,787
Default

my father has a 03 300m had bad gas it had the rotten egg smell dealership said put the best gas you can find in it and it will go away and what do you know it did!! did your pt ever give the rotten egg smell??
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 09 Sep 2003, 01:08 pm
Young Cruiser
 
Join Date: May 2003
Location: .
Posts: 84
Default

i never had the egg smell,but i do not always use the top gas stations to put gas.chevron, shell, etc. I mainly go to arco gas stations in my area because of the prices here in california. but i always put the highest grade witch is 91 octane. what are your guys opinions on gas stations.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Engine problem BORICUA Tech & Performance Forum 50 23 Jun 2012 03:40 pm
"Mysterious" turbo engine noise...??? Gary04GT Turbo Performance 76 21 Aug 2006 08:28 am
Review: $2200 for a NA replacement engine PT Ctown General PT Cruiser Discussions 8 24 Jul 2006 01:08 pm
Turbo Engine Replacement Bigphil3232 General Turbo Discussions 9 17 Nov 2004 05:43 am
TSB 1802903: Engine Misfire PTskilla General Turbo Discussions 0 18 Aug 2003 12:13 am


All times are GMT -5. The time now is 12:58 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors