PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > 2.4L Turbo Forums > General Turbo Discussions

PT Cruiser Forum

Advertisements
Problem with Brakes-Need help

 
Like Tree1Likes
  • 1 Post By monkeyboyx

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 19 May 2011, 10:45 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Mar 2010
Location: Michigan
Posts: 9
Unhappy Problem with Brakes-Need help

My traction, ABS, and Brake light are on but the car does have brakes.
Brake fluid is fine and nothing is leaking. Good brake pads and rotors.
I did get a Actron CP9449 ABS scanner since my regular ODBII scanner will not communicate with ABS modules. And these are the two errors I'm getting.

LR Sensor Circuit Fault
RR Sensor Circuit Failure

I did check under the car for wire damage but could not find anything, strange thing being is why is only the rear of the car gone. I did purchase a new ABS sensor and connected it to the car and the wheel without snaking it in under the car to test. And same codes came back right after i deleted them with the new sensor. Anybody have any idea what else I could be looking for? Any help would be appreciated. Thanks

2003, Pt Cruiser GT, Auto


Last edited by monkeyboyx; 06 Apr 2012 at 06:35 pm.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 19 May 2011, 07:30 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Mar 2010
Location: Michigan
Posts: 9
Default Re: Problem with Brakes-Need help

Anybody seen a problem like this? Yes I did search the forum before posting this. Only thing I can think of is wires are damaged behind the engine somewhere or a damaged cable under the car but it all looked fine. Going to have crawl under the car again...ahhh
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 19 May 2011, 08:16 pm
VNT's Avatar
VNT VNT is offline
Senior Cruiser
 
Join Date: Jun 2009
Location: NE
Posts: 1,468
Default Re: Problem with Brakes-Need help

Pull the rear sensors out and clean them, maybe when you did the brake job you buggered em up.

Alsp check the wiring to the rear connectors to the ABS Sensors at the sensors and the ABS up front.

Lastly if you dont find anything I would gamble and get two new mopar rear ABS sensors.
__________________
VNT

86 TurboZ CS 2.2 T2 +20's A555
00 Durango SLT+ 5.9 4x4
02 Grand Cherokee 4.7 4x4
03 PT GT Black 5 sp Stg 1 sold
05 PT GT Silver 5 Spd Conv
06 PT GT Cool Vanilla 5 spd Conv
06 PT Base Marine Blue 40TE Conv
15 Grand Cherokee Overland 5.7 QD2
17 Challenger SRT A8 GoMango
18 JL Wrangler Sahara Punkn
20 JL Wrangler Rubicon Ocean Blue
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 20 May 2011, 09:19 am
quicksilverdon's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: Felton, Delaware
Posts: 20,501
Default Re: Problem with Brakes-Need help

I had a problem with ABS sensors - when the road was wet, I'd get light, and when they dried out, light would go off. Eventually, one died, had it replaced and no grief since.
__________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life,
nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge."
Isaac Asimov"

'05 Limited Turbo Lite, (Silver, of course)4-wheel ABS, Sunroof, Spoiler. Mods: E&G Classic grill, K&N FIPK, BTG duals, rear lowered 1.5", LED washer lights, $20 catch can, Aoogah horn, Weatherflectors, Sunroof Deflector, Fuzzy Dice, rear logo flames, rear pinstripe graphic, Gen3 Taillights, rear sway bar, hood struts, Strut bar.
Traded in '02 Silver Touring Edition w/87,000 miles
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 20 May 2011, 10:02 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Mar 2010
Location: Michigan
Posts: 9
Default Re: Problem with Brakes-Need help

Well I'll go through all the wires again. I did swap out one of the sensors and nothing changed, maybe I can swap out the other side and see what happens. But I still think there is something wrong with the wires. If I figure it out then will post info.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 05 Apr 2012, 11:51 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 11
Default Re: Problem with Brakes-Need help

Monkeyboyx, what ended up being the actual issue and proper fix for this problem?
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 06 Apr 2012, 06:10 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Mar 2010
Location: Michigan
Posts: 9
Default Re: Problem with Brakes-Need help

Well I posted my response with some pictures. Something tried to eat my ABS cables and kill me. Says my response will be checked by moderator first then it should be posted. I posted four good pictures.
This connector is basically where the passenger foot would be and mounted on the frame.







loralee76 likes this.

Last edited by monkeyboyx; 06 Apr 2012 at 06:41 pm.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 07 Apr 2012, 02:39 pm
UptownSport's Avatar
Veteran Cruiser
 
Join Date: Jan 2011
Location: 55403
Posts: 3,912
Default Re: Problem with Brakes-Need help

OMFG!

My bro just replaced his fuel filter ('95 PL) twice- Chipmunks!!!!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 10 Apr 2012, 01:25 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 11
Default Re: Problem with Brakes-Need help

Thanks for the response. I'll try to take a look this upcoming weekend and see if I have any of the same damage, as I'm seeing the same lights on my dashboard.

I'd love it if all I had to do was re crimp some wires instead of paying a mechanic to determine what computer has failed and then to replace it (assuming it needs to be installed, programmed, and have the failed computer sent off for refurbishment as a part exchange).
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 10 Apr 2012, 01:54 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,744
Default Re: Problem with Brakes-Need help

Wife's FOCUS has a problem with mice. Ate the wrapping and covering of two of the injector wires. Car still runs ok, so electrical taped them up and covered that with black wire loom. Damn thing came back and started eating the wire loom. Someone said to spray everything with silicone spray (which I use anyway on other cars when going to a show, blackens and shines up everything) and low and behold, little furry devil hasn't been back. Guess it doesn't like the taste of silicone.
__________________
Rules of the forum have been updated as of *07/07/2019* Please read them over.

- All decisions by the Moderator are semi-permanent, can and may be changed at his discretion but definitely will be the final word. Any action performed by the Administrator or Moderators are not to be discussed on the forum.
Reply With Quote
Reply

Tags
abs.brakes.traction


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
is it a balljoint problem or a wheel bearing problem? phtech Tech & Performance Forum 2 05 Mar 2011 04:33 pm
Need a little help with the brakes here jkranites Wheels, Tires, Suspension 5 15 Jul 2009 07:43 pm
brakes... superpug666 Wheels, Tires, Suspension 2 15 Jul 2009 05:08 am
New Brakes! PTmodrod Tech & Performance Forum 10 12 Apr 2008 08:30 pm
New wheels - look good, but problem with brakes lakersfan1 Wheels, Tires, Suspension 2 19 Feb 2008 07:10 am


All times are GMT -5. The time now is 08:40 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors