PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > 2.4L Turbo Forums > General Turbo Discussions

PT Cruiser Forum

Advertisements
Problem w/ GT Oil sensor??

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 27 Jan 2004, 11:12 am
Senior Cruiser
 
Join Date: Apr 2003
Location: Jacksonville, FL, USA.
Posts: 1,235
Send a message via AIM to sakigt
Default Problem w/ GT Oil sensor??

For the second time since owning this car, it wouldn't start after getting gas. The oil light came on, I popped the hood and went inside to get a quart of oil. I was a bit confised b/c I just changed the oil Sunday. The GT demanded about a CUP of oil and still wouldnt turn over. I called my dad to help me move the monsterous thing over to the side and bring enough tools so I could remove my charge pipe and take off the boost controller so my boy could make a visit to Chrysler. By the time my dad arrived and asked me to show him the light, it turned over....

Me thinks its a problem with the sensor sticking or something...telling my engine theres not enough oil, when indeed there is. The GT will be down anyway to powdercoat the intake manifold so I may just leave it up at Chrysler for them to play with sometime that week.

Anyone else have this problem? [:I]
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 27 Jan 2004, 11:40 am
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 6,787
Default

no problem here like that thank god!! let us know what they say, wait let me tell you what they will say " sorry we can't seem to duplicate the problem" thats there famous line it seems !! good luck
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 27 Jan 2004, 01:45 pm
Senior Cruiser
 
Join Date: Jan 2003
Location: Huntington Beach, CA, USA.
Posts: 1,799
Default

Have you checked the charge on your batttery?
__________________
'03 Inferno Red GT, 5 speed, STAGE 1, Mopar BOV, Plastic Intake, Modified Upper and Lower Airbox, Custom Airbox-to-turbo pipe, Borla dual exhaust, Maddog Short Shifter, Drilled/Slotter Rotors, Ceramic Pads, chrome wheels, chrome door spears, AMP chrome fuel door, PT Cruiser 3rd light diffuser, H&R Springs, Rear Sway Bar added, MGW chrome door lock pulls, Blane's hood struts, Custom license plate mount, some interior dress up stuff...more to come
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 27 Jan 2004, 02:14 pm
Senior Cruiser
 
Join Date: Apr 2003
Location: Jacksonville, FL, USA.
Posts: 1,235
Send a message via AIM to sakigt
Default

Quote:
quote:Originally posted by Cal Cruzer

Have you checked the charge on your batttery?
No, But it wouldnt have started, stoped, started stop, then just given up. Also, why would the oil light come on? [:I]

If the battery is low, the one Chrysler put in is a piece of you know what [B)] I bought the silly thing 2/10/03
__________________

14.67 @ 94.5 <--- Self Proclaimed Fastest East Coast PT with Black wheels!!!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 27 Jan 2004, 06:08 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: Apr 2003
Location: Dover, Delaware, USA.
Posts: 380
Send a message via AIM to Mr.Blonde
Default

My oil light has come on two times. i would turn off the car, check oil level (perfect) and tighten the gas cap (just incase). When i turn the car back on, the car is fine again.
__________________


Now with stage 1

Just a GT... Thats tearin\' arse on the driveway.
http://www.cardomain.com/id/themanfrmokinawa


14.626 @ 94.74
stage 0 , intake and exhaust only.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 27 Jan 2004, 09:20 pm
Regular Cruiser
 
Join Date: Apr 2003
Location: Manchester, Maryland, USA.
Posts: 133
Default

Saki, your oil sensor has no relation to your starting problem.
My oil light started coming on whenever it felt like it.
When it did, I'd shut it off and restart the car and it wouldn't come on. I took it to my dealer, they called 5 Star and were told it was a faulty sensor. They replaced the sensor and the oil light hasn't come on since.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 27 Jan 2004, 11:03 pm
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: Pensacola, FL, USA.
Posts: 733
Send a message via AIM to Rolo
Default

Chicken or egg: Is the oil system faulty, causing the indicator and failure to start, or is the engine's failing to run causing insufficient oil pressure and consequent oil light?

Both times, was it the same gas station?

Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 28 Jan 2004, 12:00 am
Senior Cruiser
 
Join Date: Apr 2003
Location: Jacksonville, FL, USA.
Posts: 1,235
Send a message via AIM to sakigt
Default

Quote:
quote:Originally posted by Rolo

Chicken or egg: Is the oil system faulty, causing the indicator and failure to start, or is the engine's failing to run causing insufficient oil pressure and consequent oil light?

Both times, was it the same gas station?

gtpt:If I cant start the car b/c the oil sensor is causing the engine to think I dont have enough oil, then YES there is a correlation b/t a faulty sensor and the car not starting...

rolo: better be the first explaination...different gas stations.

I mean, I tried to start the thing 4-5 times and with each crank the car would start then die faster and faster until it wouldnt turn over at all. Even after adding oil it wouldnt turn over. It took like 15 minutes for it to turnover and run.
Bah
__________________

14.67 @ 94.5 <--- Self Proclaimed Fastest East Coast PT with Black wheels!!!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 28 Jan 2004, 12:34 am
Cool Cruiser
 
Join Date: Jan 2004
Location: dane, wi, USA.
Posts: 204
Default

do you have a mobil speed pass?..... if you do, the speed pass will ineract with the skim key and cause a no-start
__________________
\'03 pt gt s1 mopar bov auto patriot blue
1925 modle t pulling truck w/864hp 673ft/lb 2002 harley, 1998 zrt 600 cat
http://cpatrucks.org/members/endres.html
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 28 Jan 2004, 01:13 am
Senior Cruiser
 
Join Date: Jun 2003
Location: Alvaton, GA, USA.
Posts: 1,162
Default

Now that would be a very interesting cause. Only trouble is that she had the Oil light come on.I don't think the Speed Pass could cause that. I do believe that they have Mobil stations in her area.I know they have them in South FL.
__________________



\"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.\"
Benjamin Franklin, Historical Review of Pennsylvania, 1759

www.cybermopar.com

TripleJack
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Check Engine Light came on - code 1188? coolvirus General Turbo Discussions 38 25 May 2011 09:01 am
Error Codes skylight Tech & Performance Forum 7 28 Apr 2011 03:34 pm
Error Codes thegoldpt Turbo Performance 6 07 Apr 2007 02:26 pm
Error Code List skylight General Turbo Discussions 6 07 Apr 2007 02:11 pm
Tranny She is a no-good! scottscars Stage Turbo Kits 15 16 Oct 2004 11:11 am


All times are GMT -5. The time now is 09:00 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors