PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > 2.4L Turbo Forums > General Turbo Discussions

PT Cruiser Forum

Advertisements
loss of power during acceleration (happens intermittently, not all the time)

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 06 Nov 2015, 08:41 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 1
Default loss of power during acceleration (happens intermittently, not all the time)

I have a 2005 PT Cruiser Turbo Convertible with an engine code “E”

the car recently started intermittently losing power on acceleration (does not do it all the time) and throwing various engine codes, was initially told it could be the MAP sensor, replaced it and the problem didn’t go away… then I was told that it could be the turbo, which was definitely bad, due to shaft play and the seal leaking oil into the intake side of the turbo

so, I replaced the turbo, and also did a timing belt, water pump, idler, and tensioner replacement, as preventative maintenance because the timing belt was due to be done going by the mileage… also put in some new spark plugs during the timing belt replacement

the intermittent acceleration issue is still there, and the following codes are currently tripped

P0031 (Oxygen Sensor (H2OS) Bank 1 Sensor 1), P0037 (Oxygen Sensor Bank 1 Sensor 2), P0582 (Speed Control Vacuum Solenoid), P0586 (Speed Control Vent Solenoid Condition), P0627 (Fuel Pump Relay Control Circuit), P1697 (PCM Fault, SRI Mileage Not Stored Conditions), and P2074 (Manifold Pressure/Throttle Position Correlation- High Flow/Vacuum Leak)

I’m wondering if the computer is bad, or possibly an electrical issue?

any input would be very appreciated, at this point I’m at a loss as to what exactly to do next
Reply With Quote
Reply

Tags
engine hesitation, loss of acceleration, multiple codes, sputtering, stumbles


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2.2 CRD poor power and acceleration lag Ameranth Tech & Performance Forum 2 26 Oct 2014 12:09 pm
Hesistation/Temporary power loss during acceleration Cvette54 Turbo Performance 0 13 Aug 2014 11:31 am
05 PTC intermittently loses power valcansa PT Cruiser Convertible Forum 2 06 Oct 2011 10:49 am
Power Loss LoboMXGT Turbo Performance 2 15 Aug 2005 04:00 pm
Power loss? turbomangt General Turbo Discussions 9 28 Jul 2005 12:55 am


All times are GMT -5. The time now is 11:51 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors