PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > 2.4L Turbo Forums > General Turbo Discussions

PT Cruiser Forum

Advertisements
Cold Start Problem

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 09 Jul 2004, 01:54 am
Veteran Cruiser
 
Join Date: Mar 2003
Location: Oregon.
Posts: 3,521
Default Cold Start Problem

Got my GT back from the dealer today and it is fixed. They said they found a code dealing with starting the car so they reprogrammed the module that reads the chip in the key. They said it was not reading it all of the time on cold starts. Starts right up now. [?] It was fixed under warranty.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 17 Jul 2004, 03:21 am
lip lip is offline
Cool Cruiser
 
Join Date: Jul 2003
Location: Canada.
Posts: 255
Default

Mean Green,

I've found recently that my PT GT takes 2-3 times longer to start when the engine is cold...it *always* starts, but it takes longer when cold.
Is this the problem you had before?

Thanks,
LIP
__________________
2003 Electric Blue GT 5 speed loaded
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 17 Jul 2004, 12:37 pm
Veteran Cruiser
 
Join Date: Mar 2003
Location: Oregon.
Posts: 3,521
Default

Actually my GT, after the dealer had it, starts a little easier now but it still doesn't start up as easy as my wife's '01 does. I've found that if I give it a little gas as I start it it starts up the first time. I still think it's not right. I'm going to have the dealer look at it again in the future. You sound like you are having the same problem.
__________________
\'05 Stone White SRT4

\'04 Graphite PT Automatic
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
start problem 4SPEED General Turbo Discussions 5 20 Sep 2006 03:01 am
I think I'm having a power steering problem! lumofny Tech & Performance Forum 5 18 Jan 2005 01:12 pm
Unknown RPM surge problem (manual) Ctown Tech & Performance Forum 4 26 Dec 2004 08:48 pm
cold air intake installation problem... alceryes General PT Cruiser Discussions 14 23 Dec 2003 10:08 am
Cold Crank, 2nd Try. zzzhuh Turbo Performance 10 11 Jun 2003 10:45 am


All times are GMT -5. The time now is 01:54 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors