PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Sound and Security Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Alarm not engaging after detail cleaning

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 30 Jul 2011, 04:16 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 10
Exclamation Alarm not engaging after detail cleaning

Yesterday I had my PT Cruiser it's much deserved detail cleaning, however after a few stops, I realized the alarm system is no longer working. When I lock the car, there is no beep, and the blue light does not start blinking.

I'm planning to go back to the cleaners, however I have a strong feeling that, they'll play dumb, or just ignore me, and will not accept the blame.

In that case, is there an easy way to fix the system myself, or shall I go to my dealer?

I have a '07 base model, with a Karr alarm system
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 30 Jul 2011, 09:03 am
chigger_ns's Avatar
Cool Cruiser
 
Join Date: May 2010
Posts: 278
Default Re: Alarm not engaging after detail cleaning

They probably set the alarm to Valet mode. Read the instruction manual....

locate the valet switch.
To take it out of valet mode all you do is put key in the on position n hold the valet switch till the led turns off. it about 2-4sec that you hold it.

I hope this was right...
__________________
2001 PT 5 speed Touring Edition
Eibach Pro Springs, Energy Suspension HyperFlex Master Kit bushings, 17" RTX Euro wheels, K&N drop in air filter, MotoMaster flat plate AGM battery, KYB GR2 shocks and struts, Booger standard shifter bushings, Ooogah horn.

Last edited by chigger_ns; 30 Jul 2011 at 09:06 am.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 30 Jul 2011, 10:26 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 10
Default Re: Alarm not engaging after detail cleaning

Somehow it fixed itself today. Very strange...
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Starter not engaging Guppy General PT Cruiser Discussions 7 30 Apr 2011 03:42 pm
Red security alarm light but no alarm! TrishsPT Sound and Security Forum 9 02 Aug 2010 02:38 am
Cruise not engaging Thulgar General PT Cruiser Discussions 5 05 Mar 2008 12:05 am
New detail tip> turbomangt Vendors & Buyers Forum 13 07 Aug 2003 05:12 pm


All times are GMT -5. The time now is 09:17 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors