PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Sound and Security Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Odd behavior

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 06 Nov 2015, 12:18 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 2
Default Odd behavior

Hi, this is my first post. I picked up a '03 GT a few nights ago. Since then, I've been reading around on here.

Last night I was just looking the PT over when I noticed the radio acts strangely. The radio does not come on with the key in accessory mode but does come on when the key is turn to run. I read that it is supposed to work like the one in my charger where it comes on in accessory and then stays on with the key off until you open a door or a certain amount of time.

Do you guys have any clue of why it is only on with the key in run? Maybe a fuse or relay or something related to accessory on the key?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 06 Nov 2015, 01:44 pm
Handy_Cruiser's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Oct 2013
Location: Arkansas
Posts: 10,556
Default Re: Odd behavior

First, welcome to the forum from the great sovereign state of Arkansas!

The stereo in my 2005 GT works the same way. And so did the one in my 2001 Limited. I think the stereos are wired this way in the 1st Gen PT's. Let's see if others report their stereos also not coming on in accessory mode.
__________________
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 06 Nov 2015, 02:30 pm
Busted_PT's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Jan 2012
Location: Beckley, W.V.
Posts: 13,901
Default Re: Odd behavior

Could be the wire contacts in the steering cloumn main connecter. All work as Handy said. It's something in the ing notion switch Circuit.
__________________

03 Dream stock___________________________ 04 Touring turbo lite stock_________ 02 Touring stock_____________________ The "Three Amigos"
__________________________________________________ __________________________________________________ ___________Performance, Body and Service, OEM

This Is my project page.
http://www.ptcruiserlinks.com/forum/...oject-1-a.html

This is a great read from one of our own! Badglas
badglas.blogspot.com
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 06 Nov 2015, 05:40 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2015
Location: Lake Wales, FL
Posts: 5,011
Default Re: Odd behavior

My 03 GT works in the acc position.
__________________


Aspire to inspire before you expire.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 12 Nov 2015, 03:33 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 2
Default Re: Odd behavior

Quote:
Originally Posted by Handy_Cruiser View Post
First, welcome to the forum from the great sovereign state of Arkansas!

The stereo in my 2005 GT works the same way. And so did the one in my 2001 Limited. I think the stereos are wired this way in the 1st Gen PT's. Let's see if others report their stereos also not coming on in accessory mode.
Sorry for the late replys, I honestly forgot about posting this. I'm originally from Arkansas! But I moved to WI for work after college.

But anyways your not going to believe how dumb I was when I posted this... You turn the key backwards! I read the manual (ALWAYS READ THE MANUAL... REMEMBER THAT ) and the spot that I thought was ACC like in my charger says that it is actually off. I fit it weird that there is an off position where the key is still locked in the cylinder.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 12 Nov 2015, 03:37 pm
Fanatic Cruiser
 
Join Date: May 2014
Location: Pasadena TX
Posts: 713
Default Re: Odd behavior

Glad you read the book.
All our PTs work in ACC position for radio.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Check Engine Light, Error Codes, and Odd Behavior Burning_Daylight Tech & Performance Forum 2 04 Aug 2015 11:33 pm
Weird Fuel Gauge Behavior and P0461 CEL myjeephatesme Tech & Performance Forum 1 11 May 2015 04:14 pm
Interior Lights weird behavior lcuadrado General PT Cruiser Discussions 5 15 Apr 2005 01:53 pm


All times are GMT -5. The time now is 03:42 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors