PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Sound and Security Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Keyfobs stopped working.

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 01 Apr 2018, 06:18 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 18
Default Keyfobs stopped working.

I'm hoping someone can help me. I replaced the factory stereo with an aftermarket unit. I got the proper wiring harness which also came with a data module. It all works perfectly, however, since installing the new stereo, I have lost total function of both of my keyfobs. The power locks work with the door button, but I want my remote functionality back.
I have checked fuses and all are good.
I am also curious.. the car has 2 plugs that were plugged into the factory unit.. 1 rectangle (that plugs into the harness) , and 1 square that is no longer plugged into anything.. seems odd to me.
Please help!
Thanks
Tom
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 01 Apr 2018, 07:47 pm
rcktpwrd's Avatar
Senior Cruiser
 
Join Date: Jan 2011
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,655
Question Re: Keyfobs stopped working.

need more info, what year and model is your PT?
__________________
Joel

2001 PT Cruiser 5-speed; 1976 Oldsmobile Cutlass S; 1990 Chevy 454SS
www.rcktpwrd.com
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 02 Apr 2018, 11:37 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 18
Default Re: Keyfobs stopped working.

I'm sorry.. it is a 2008 Touring model. No premium sound.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 07 Apr 2018, 08:30 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 18
Default Re: Keyfobs stopped working.

Here is a picture of the back of the factory stereo.. it's the plug that goes into the small square that is no longer plugged into anything, and I am wondering if that is somehow the reason my key fobs don't work now.
Attached Images
File Type: jpg Stereo.jpg (42.5 KB, 15 views)
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 08 Apr 2018, 07:36 am
Senior Cruiser
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 1,530
Default Re: Keyfobs stopped working.

Have you tried to put the old radio back in to see if your fobs work?
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 08 Apr 2018, 09:18 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 18
Default Re: Keyfobs stopped working.

No I haven't. I will try that in the next couple of days.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 09 Apr 2018, 01:36 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 18
Default Re: Keyfobs stopped working.

Ok, hooked the factory deck back up and still had no keyfob function.. so I am at a complete loss. I had perfect function before I hooked up the new stereo. And it is not just the keyfob because neither of them work.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 09 Apr 2018, 02:45 pm
rckstein's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Dec 2010
Location: Texas
Posts: 14,372
Default Re: Keyfobs stopped working.

Does the panic button (to sound the horn) work on either fob to the vehicle?

It may sound odd, but stranger things have happened, but have you checked the batteries in both fobs, it may just be possible that both batteries went bad at the same time.

Did you disconnect the battery when you installed the new stereo, or installing the stock one back in?

If not, you might try resetting the TIPM by disconnecting the negative battery terminal, disconnect the positive terminal and touching the 2 cable ends together for 90 seconds.

Then reconnect the positive and negative and see if remote functionality is restored.

If I were you, I would keep the stock stereo installed until you got the fobs back working again.
__________________

'06 Touring Edition NA Automatic
160k Miles / Electric Blue Pearl
USMC '82 - '93

Last edited by rckstein; 09 Apr 2018 at 02:48 pm.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 09 Apr 2018, 03:29 pm
LionPT's Avatar
Veteran Cruiser
 
Join Date: May 2014
Location: Central Florida
Posts: 4,231
Default Re: Keyfobs stopped working.

Quote:
Originally Posted by Nevermore673 View Post
Ok, hooked the factory deck back up and still had no keyfob function.. so I am at a complete loss. I had perfect function before I hooked up the new stereo. And it is not just the keyfob because neither of them work.
Where did you jump power from for the new stereo..??
The adapters they sell don't have a power wire.
__________________

2006 Touring Edition in Cool Vanilla...aka/Ghost
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 09 Apr 2018, 11:29 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 18
Default Re: Keyfobs stopped working.

You have to get the actual correct harness.. not the cheap one.

https://www.amazon.com/dp/B001U3ULQO..._j1dZAbD9SG291
Reply With Quote
Reply

Tags
keyfob, locks, remote, stereo


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FOB stopped working? ceil99 General PT Cruiser Discussions 2 06 Aug 2015 09:53 am
AC stopped working realized Tech & Performance Forum 2 22 Jun 2011 06:06 pm
key fob stopped working twotone General PT Cruiser Discussions 10 17 Jun 2011 05:47 pm
My ac stopped working. Help!!! salena Tech & Performance Forum 3 14 Oct 2009 10:56 pm


All times are GMT -5. The time now is 02:30 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors