PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > 2.4L Turbo Forums > Stage Turbo Kits

PT Cruiser Forum

Advertisements
CODE P0141 ANYONE?

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 08 Aug 2003, 02:01 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: Aug 2003
Location: Mexico.
Posts: 308
Default CODE P0141 ANYONE?

MINE HAS A CHECK ENGINE LIGHT ON AFTER INSTALLATION OF THE STAGE I TURBO UPGRADE.

IT'S AN O2 SENSOR HEATER. ANY THOUGHTS OR ADVICE?

[xx(]
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 09 Aug 2003, 12:49 am
Cool Cruiser
 
Join Date: Jan 2003
Location: Battle Creek, Mi, USA.
Posts: 228
Default

which 02 is it,check wire for chafing,and
plug in to make sure it is seated.
__________________
culprat@sbcglobal.net
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 09 Aug 2003, 03:43 am
Cool Cruiser
 
Join Date: Aug 2003
Location: Mexico.
Posts: 308
Default

It's the one in the back, in the exhaust path. I'll check the wires. Could this have anything to do with the Stage I? And more importantly, could it damage some parts if it persists?
__________________
Patriot Blue 5-Spd, Stage I, Mopar BOV, BTG Intake, Custom 3\" Turbo-Back, Spring Mod, BTG Shock Tower Brace, Vogtland Springs, Koni Shocks, Eibach Sway Bars, Azev Type M 18x8.5 wheels, Ventus K104 tires, Projector Bi-Xenon Lights, Rear spoiler, Autometer Gauges, Illuminated sill plates, K&N Oil Filter, Mopar subwoofer. Mexico City. See pics: http://www.sportcarsforum.com/forum/viewtopic.php?t=715
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 09 Aug 2003, 06:19 am
Cool Cruiser
 
Join Date: Jan 2003
Location: Battle Creek, Mi, USA.
Posts: 228
Default

You will have to find out if the reading
is to rich or to lean. To rich will not be
as big a problem as to lean, but I don't
think thats what the the cel is being set
from.
It sounds like the 02 is not getting up
to temp,have your dealer check it out.
__________________
culprat@sbcglobal.net
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 09 Aug 2003, 12:41 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jun 2003
Location: .
Posts: 38
Default

You should ensure all your ECU connectors are firmly seated. You might want to disconnect and reconnect all of them. Listen carefully for that "click' sound the lock makes when the connector is fully engaged. Don't forget to disconnect your battery prior to unplugging the ECU.

Don't worry about damaging anything. Fueling is primarily done off the upstream sensor so your engine won't be running too lean or too rich.

BTW, how's Stage 1 boosting up there in high altitude? What kind of octane are you able to run? Is your PT a manual or auto trans?
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 09 Aug 2003, 12:53 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: Aug 2003
Location: Mexico.
Posts: 308
Default

It's the first Stage I in Mexico, it's much better now, I haven't taken it to sea level since the upgrade but before the upgrade there was a huge difference. I just hate the speed limiter though, I hit it every single day, I commute to work on an open highway.

Mine is a Manual, and it's great.

So I assume I'll be fine if I don't get rid of the Check Engine Light, is there a way to desconnect it, I can check every day the codes with a DRBIII and don't be bothered by it, along with fasten seat bel light (it's not mandatory here)

Quote:
quote:Originally posted by romli

You should ensure all your ECU connectors are firmly seated. You might want to disconnect and reconnect all of them. Listen carefully for that "click' sound the lock makes when the connector is fully engaged. Don't forget to disconnect your battery prior to unplugging the ECU.

Don't worry about damaging anything. Fueling is primarily done off the upstream sensor so your engine won't be running too lean or too rich.

BTW, how's Stage 1 boosting up there in high altitude? What kind of octane are you able to run? Is your PT a manual or auto trans?
__________________
Patriot Blue 5-Spd, Stage I, Mopar BOV, BTG Intake, Custom 3\" Turbo-Back, Spring Mod, BTG Shock Tower Brace, Vogtland Springs, Koni Shocks, Eibach Sway Bars, Azev Type M 18x8.5 wheels, Ventus K104 tires, Projector Bi-Xenon Lights, Rear spoiler, Autometer Gauges, Illuminated sill plates, K&N Oil Filter, Mopar subwoofer. Mexico City. See pics: http://www.sportcarsforum.com/forum/viewtopic.php?t=715
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 09 Aug 2003, 01:18 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jun 2003
Location: Michigan, USA.
Posts: 17
Default

hola amigo.. como estas?
Glad to hear that the kit arrived to you in Mexico. I am the Mopar Performance Parts product line manager (in the US). I just spent 5 years in Mexico and have been working with the Mopar Team in Mexico to launch this... they haven't done it yet. How did you find out about the kit?

AND how long did it take from the time you ordered the kit to the time you received it.

Saludos!

Quote:
quote:Originally posted by MEXICANPT

It's the first Stage I in Mexico, it's much better now, I haven't taken it to sea level since the upgrade but before the upgrade there was a huge difference. I just hate the speed limiter though, I hit it every single day, I commute to work on an open highway.

Mine is a Manual, and it's great.

So I assume I'll be fine if I don't get rid of the Check Engine Light, is there a way to desconnect it, I can check every day the codes with a DRBIII and don't be bothered by it, along with fasten seat bel light (it's not mandatory here)

Quote:
quote:Originally posted by romli

You should ensure all your ECU connectors are firmly seated. You might want to disconnect and reconnect all of them. Listen carefully for that "click' sound the lock makes when the connector is fully engaged. Don't forget to disconnect your battery prior to unplugging the ECU.

Don't worry about damaging anything. Fueling is primarily done off the upstream sensor so your engine won't be running too lean or too rich.

BTW, how's Stage 1 boosting up there in high altitude? What kind of octane are you able to run? Is your PT a manual or auto trans?
__________________
Turbo G-
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 12 Aug 2003, 10:27 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: Aug 2003
Location: Mexico.
Posts: 308
Default

I ALREADY SEATED ALL THE CONNECTORS FIRMLY, IT WAS FINE FOR A WHILE BUT THEN IT CAME BACK ON, THEN IT WENT AWAY, THEN IT CAME BACK ON. ANY OTHER THOUGHTS? IT'S AREAL BUMMER.

I JUST DON'T THINK AN "OEM" PART SHOULD HAVE THIS TYPE OF FLAWS I'VE HAD MANY CHIPPED CARS BEFORE AND I'VE NEVER SEEN ANYTHING LIKE IT.[xx(]
__________________
Patriot Blue 5-Spd, Stage I, Mopar BOV, BTG Intake, Custom 3\" Turbo-Back, Spring Mod, BTG Shock Tower Brace, Vogtland Springs, Koni Shocks, Eibach Sway Bars, Azev Type M 18x8.5 wheels, Ventus K104 tires, Projector Bi-Xenon Lights, Rear spoiler, Autometer Gauges, Illuminated sill plates, K&N Oil Filter, Mopar subwoofer. Mexico City. See pics: http://www.sportcarsforum.com/forum/viewtopic.php?t=715
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 12 Aug 2003, 10:48 pm
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Jan 2003
Location: San Juan, Puerto Rico, USA.
Posts: 566
Default

Well,

I guess is time to call the Help line..

Turbo G, Puedes ayudar?

Ian
__________________
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 13 Aug 2003, 12:40 am
Cool Cruiser
 
Join Date: Aug 2003
Location: Mexico.
Posts: 308
Default

UNIQTWIN AND ROMLI ARE TRYING TO HELP, IT'S JUST A LITTLE HARDER FOR THEM SINCE I'M A DIFFERENT COUNTRY.

JUST HOPE YOU GUY CAN GET ME THROUGH THIS ONE IN NO TIME.

IN THE MEANTIME, ANY IDEAS?
__________________
Patriot Blue 5-Spd, Stage I, Mopar BOV, BTG Intake, Custom 3\" Turbo-Back, Spring Mod, BTG Shock Tower Brace, Vogtland Springs, Koni Shocks, Eibach Sway Bars, Azev Type M 18x8.5 wheels, Ventus K104 tires, Projector Bi-Xenon Lights, Rear spoiler, Autometer Gauges, Illuminated sill plates, K&N Oil Filter, Mopar subwoofer. Mexico City. See pics: http://www.sportcarsforum.com/forum/viewtopic.php?t=715
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mopar radio security code. Ian-PT-GT Sound and Security Forum 15 15 May 2016 08:40 pm
Code P0300 rszappa1 Tech & Performance Forum 2 30 Nov 2005 12:47 pm
Need diag. code info RIvey Tech & Performance Forum 1 01 Oct 2005 12:05 pm
BOV & P0443 code Topless in Cali General Turbo Discussions 5 15 Aug 2005 06:06 pm
CODE P0141?? CHECK ENGINE MEXICANPT General Turbo Discussions 0 08 Aug 2003 02:03 pm


All times are GMT -5. The time now is 01:51 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors