PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
PT won't start- HELP!!

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 16 Nov 2007, 11:53 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2004
Location: Long Island, New York, USA.
Posts: 21
Default PT won't start- HELP!!

So I get up to go to work today and my pt wont start. The battery is new and fully charged but when i turn the key nothing happens. I tried a bunch of things to see if they would help; tried to shift gears to see if for some reason it wasn't in park, tried my spare key to see if it was that.. nothing. I drove the car last night, parked it in the garage and now nothing. All interior and dash lights work and no computer codes when I use the key method. What do you think it can be? Did the started suddenly go or is there a solenoid that went?? The thing is I turn the key and get absolutely nothing and after trying and trying sometimes I would just get a short click when turning the key but no attempt to turn over. I only have like 56k on my car and have never had any problems leading up to this. Has anyone else had a similar problem? Does anyone have ideas on what it could be? Thanks!
__________________

2002 Inferno Red Limited Edition|K&N FIPK|Bassani Exhaust|17x7 Eagle Alloy Chrome 192 BFG KDW| 225/45/17|Progress Sway bars|Eibach Lowering Springs| Tokico Blues|Strut Tower Brace|Hood Struts|Color Matched Bezel|Lighted Entry Guards
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 16 Nov 2007, 12:24 pm
SRG SRG is offline
Cool Cruiser
 
Join Date: Aug 2002
Location: .
Posts: 320
Default Re: PT won't start- HELP!!

Might be a bad starter cable, look at the top of the starter, the cable from the battery runs over the top. I had one go on my wife's 03 last year.

srg
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 16 Nov 2007, 09:10 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,743
Default Re: PT won't start- HELP!!

A clicking sound usually means the battery has dropped to a level where it can't put out enough volts to turn the starter. Just for the heck of it, jump start it with a good battery ( + to +, - on the good battery to a ground on the dead car) and see if it turns starts. If it does, probably a dead sell in the battery.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 17 Nov 2007, 09:01 am
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 6,787
Default Re: PT won't start- HELP!!

i would try the battery also let us know what happens
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 17 Nov 2007, 01:52 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2004
Location: Long Island, New York, USA.
Posts: 21
Default Re: PT won't start- HELP!!

Battery checks out as does all of the wiring. I replaced the starter to see if that was the problem but still the same thing...I turn the key it clicks once and then nothing happens...any other ideas?
__________________

2002 Inferno Red Limited Edition|K&N FIPK|Bassani Exhaust|17x7 Eagle Alloy Chrome 192 BFG KDW| 225/45/17|Progress Sway bars|Eibach Lowering Springs| Tokico Blues|Strut Tower Brace|Hood Struts|Color Matched Bezel|Lighted Entry Guards
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 17 Nov 2007, 02:55 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,743
Default Re: PT won't start- HELP!!

The last thing I can suggest is the fuse box in the engine compartment.

#1 fuse Ignition Start
#3 fuse Ignition Run
#17 fuse Ignition Off Draw (not sure what that is)

I didn't see anything on the interior fuse panel that has anything to do with starting.

Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 23 Nov 2007, 08:58 am
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 6,787
Default Re: PT won't start- HELP!!

old school thinking here but does it have a coil ??
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 01 Dec 2007, 02:45 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3
Default Re: PT won't start- HELP!!

Yes, me too. Garage, work, start, nothing. 55K and that was three years ago. What do you do. Flatbed and garage. I just remember that they did a tune up and replaced a part and no such problem since with 138K. Will have to pull out the slip tomorrow to see the specifics. Trust you are back on the road by now.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Where to start??? ptdreamer Turbo Performance 9 30 Jul 2004 11:12 am
Where to start??? ptdreamer Tech & Performance Forum 3 29 Jul 2004 02:06 am
Remote start with factory alarm SwtNLwPT Sound and Security Forum 0 14 Jul 2004 10:19 am
My 2001 PT won't start! envision_man Tech & Performance Forum 4 29 Jun 2004 08:30 am
Won't start! MR4WD Tech & Performance Forum 9 06 Jan 2004 07:35 pm


All times are GMT -5. The time now is 03:57 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors