PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
cooling fans not working

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 10 Jan 2008, 10:02 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2
Default cooling fans not working

yes my cooling fans arent working fuse underhood is good. changed out relay changed out coolant sensor if i apply power to fan they work can someone help
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 10 Jan 2008, 10:51 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 369
Default Re: cooling fans not working

if the fuse under the hood is good, the relay has been changed and the sensor, that pretty much leaves the PCM. what is your temp guage reading? is it high? or does it stay cool because of the weather? does it come on when you turn on the AC?
__________________
06 Touring Edition NA/Auto. Airaid intake, Magnaflow Stainless cat-back exhaust, Taylor Thundervolt plug wires, rear lowered 1.75" with H&R Springs.
Yep, buying parts I cant afford with money I dont have to impress people I dont like anyways.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 10 Jan 2008, 11:03 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2
Default Re: cooling fans not working

doesnt come on when turn ac on just starts to rise when you sit for 20 or 30 min while running you said pcm so id have to replace the pcm to fix it
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 11 Jan 2008, 05:36 pm
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Dec 2003
Location: San Antonio, Texas
Posts: 535
Default Re: cooling fans not working

You need to replace the radiator fan. The fan motor is the problem. Trust me.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 11 Jan 2008, 11:13 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 369
Default Re: cooling fans not working

even though they operate when he provides power to it? well, the fan motor is ALOT less than the PCM, so start with the cheap stuff and workyour way up.
__________________
06 Touring Edition NA/Auto. Airaid intake, Magnaflow Stainless cat-back exhaust, Taylor Thundervolt plug wires, rear lowered 1.75" with H&R Springs.
Yep, buying parts I cant afford with money I dont have to impress people I dont like anyways.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 12 Jan 2008, 08:20 pm
quicksilverdon's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: Felton, Delaware
Posts: 20,501
Default Re: cooling fans not working

The fan is 2 speed - often one speed goes, so he's getting the other speed when he applies power.
__________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life,
nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge."
Isaac Asimov"

'05 Limited Turbo Lite, (Silver, of course)4-wheel ABS, Sunroof, Spoiler. Mods: E&G Classic grill, K&N FIPK, BTG duals, rear lowered 1.5", LED washer lights, $20 catch can, Aoogah horn, Weatherflectors, Sunroof Deflector, Fuzzy Dice, rear logo flames, rear pinstripe graphic, Gen3 Taillights, rear sway bar, hood struts, Strut bar.
Traded in '02 Silver Touring Edition w/87,000 miles
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 12 Jan 2008, 08:48 pm
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Dec 2003
Location: San Antonio, Texas
Posts: 535
Default Re: cooling fans not working

Quote:
Originally Posted by quicksilverdon View Post
The fan is 2 speed - often one speed goes, so he's getting the other speed when he applies power.
What he said! I see a lot problems with the fans. I had one that the a/c would intermittantly not work at idle.... Turns out the high speed wasn't working but the low speed was. The engine would get hot enough to turn on the fan and the a/c would work. When it stopped so did the a/c..
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 13 Jan 2008, 03:38 am
Cool Cruiser
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 369
Default Re: cooling fans not working

slarty, quick, i see your point now. im gonna have to agree with you guys on this one then.
__________________
06 Touring Edition NA/Auto. Airaid intake, Magnaflow Stainless cat-back exhaust, Taylor Thundervolt plug wires, rear lowered 1.75" with H&R Springs.
Yep, buying parts I cant afford with money I dont have to impress people I dont like anyways.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 13 Jan 2008, 07:12 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 6,787
Default Re: cooling fans not working

the fan !!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cooling fan no go on the low nealtotheking General PT Cruiser Discussions 10 03 Aug 2017 08:19 pm
A/C not working dexadel Tech & Performance Forum 98 03 Oct 2015 07:36 am
A/C .. and Engine cooling fan mystery delbassman Tech & Performance Forum 9 02 Apr 2007 01:14 am
my OEM remote stop working like before??? Ctown Sound and Security Forum 4 30 Jul 2006 01:14 am
Cooling Fan Mod AZ_IceMan Stage Turbo Kits 3 25 May 2005 04:07 am


All times are GMT -5. The time now is 05:11 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors