PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Transmission problems !!!!

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 25 Apr 2008, 03:26 pm
Young Cruiser
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 83
Default Transmission problems !!!!

Hello all
My 2004 non turbo pt cruiser auto with 54500 miles just dumped the transmission this morning After getting it to the dealer he says something internal is broken and it will have to come out and be taken apart to see the problem and if possible they will rebuild it and if not they will put in a reman...
so I was wondering if any of you guys have see or heard of this and what it could be

here is what happend on my way to work I pulled out to pass and went about 1/2 pedel and all it did was rev up to about 7000 rpm and thats all it would do so i pulled into a parking lot and it would not go in reverse but it would pull in forward but not far maybe 50yards or so and then nothing again

so what do you think it could be anyone
also could I have broken anything in the motor by reving it up to 7000 rpms

also the tranmission fluid was changed by the dealer just a week or so ago and it seemed to have a shudder between second and third gear on takeoff
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 25 Apr 2008, 04:16 pm
Veteran Cruiser
 
Join Date: Mar 2003
Location: Oregon.
Posts: 3,521
Default Re: Transmission problems !!!!

Quote:
Originally Posted by 2004PTCruiser View Post
Hello all
My 2004 non turbo pt cruiser auto with 54500 miles just dumped the transmission this morning After getting it to the dealer he says something internal is broken and it will have to come out and be taken apart to see the problem and if possible they will rebuild it and if not they will put in a reman...
so I was wondering if any of you guys have see or heard of this and what it could be

here is what happend on my way to work I pulled out to pass and went about 1/2 pedel and all it did was rev up to about 7000 rpm and thats all it would do so i pulled into a parking lot and it would not go in reverse but it would pull in forward but not far maybe 50yards or so and then nothing again

so what do you think it could be anyone
also could I have broken anything in the motor by reving it up to 7000 rpms

also the tranmission fluid was changed by the dealer just a week or so ago and it seemed to have a shudder between second and third gear on takeoff
We lost our auto tranny on our '01 at 81k miles. Others have lost them even sooner than you. The auto tranny can be a weak link.
__________________
\'05 Stone White SRT4

\'04 Graphite PT Automatic
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 25 Apr 2008, 07:21 pm
Young Cruiser
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 83
Default Re: Transmission problems !!!!

thanks for the reply mean green
I am new to the pt cruiser but the service manager said they have done this before

I did not get a warm and fuzzy feeling about the transmission I can only hope the second one does better than the first
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 25 Apr 2008, 07:31 pm
Hooligan's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 6,023
Default Re: Transmission problems !!!!

Mine crapped out at 45,000. It was rebuilt using all new parts. As far as I know it is still running. Mine did the very same thing, we were driving on I-95, car started slowing down, I pulled over, put it back in gear and went about 50 yards, stopped and repeat. Got towed to the dealer.
__________________

2008 Silver Steel Metallic, Touring, NA, Sirius; Chromed door handles; lower grille; fog light surrounds; chrome front & rear bumpers strips; Airaid air filter; Bassani duals; Modesty Cover; Autolite AP5263 Platinum Plugs (.040); Crane Plug Wires; NAPA Ceramic pads; Blane hood struts; PTeazer Gas, Brake & Foot Rest Pedals, '05 Rear Step Pad, Stainless Door Sills, Llumar tint, "A" Piller chrome; APC Strut Bar
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 25 Apr 2008, 07:57 pm
Young Cruiser
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 83
Default Re: Transmission problems !!!!

hoolagan what seems to be the weak link the torque converter
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 25 Apr 2008, 08:41 pm
Hooligan's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 6,023
Default Re: Transmission problems !!!!

You know, I never asked. It was covered by warranty and I planned on trading it in which I did on my 2006.
__________________

2008 Silver Steel Metallic, Touring, NA, Sirius; Chromed door handles; lower grille; fog light surrounds; chrome front & rear bumpers strips; Airaid air filter; Bassani duals; Modesty Cover; Autolite AP5263 Platinum Plugs (.040); Crane Plug Wires; NAPA Ceramic pads; Blane hood struts; PTeazer Gas, Brake & Foot Rest Pedals, '05 Rear Step Pad, Stainless Door Sills, Llumar tint, "A" Piller chrome; APC Strut Bar
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 26 Apr 2008, 11:08 am
Senior Cruiser
 
Join Date: Jan 2003
Location: Huntington Beach, CA, USA.
Posts: 1,799
Default Re: Transmission problems !!!!

Quote:
Originally Posted by 2004PTCruiser View Post
hoolagan what seems to be the weak link the torque converter
The overdrive is definitely the weakest link.
__________________
'03 Inferno Red GT, 5 speed, STAGE 1, Mopar BOV, Plastic Intake, Modified Upper and Lower Airbox, Custom Airbox-to-turbo pipe, Borla dual exhaust, Maddog Short Shifter, Drilled/Slotter Rotors, Ceramic Pads, chrome wheels, chrome door spears, AMP chrome fuel door, PT Cruiser 3rd light diffuser, H&R Springs, Rear Sway Bar added, MGW chrome door lock pulls, Blane's hood struts, Custom license plate mount, some interior dress up stuff...more to come
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 03 May 2008, 08:12 pm
Young Cruiser
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 83
Smile Re: Transmission problems !!!!

Got the car back and they fixed the transmission it was the planatary gears and clutches they rebuilt the transmission

I just thought everyone would like to know how it turned out
It was covered by the powertrain warranty so i paid 100 dollar thans chrysler
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2002 PT Intermittent Starting Problems, Very Long, Goes Back 3 Years BeBeCroozer Tech & Performance Forum 21 11 Jul 2011 09:30 am
Transmission Plant Drives Optimism skylight PT Cruiser News and Rumors 3 27 Jun 2007 02:14 pm
Transmission Problems. PT73 Southeast PT Forum 2 14 Jun 2007 05:59 pm
Reply from Chrysler about Transmission problems umaxman Tech & Performance Forum 5 11 Oct 2006 06:17 pm
Transmission fliud - B&M Trick Shift or not? snakepitt1 Tech & Performance Forum 8 22 May 2004 06:58 pm


All times are GMT -5. The time now is 07:18 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors