PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Starter Setup

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 28 May 2008, 08:00 pm
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Sep 2007
Location: Tierra Verde, FL
Posts: 731
Default Starter Setup

Maybe two weeks ago now, I set up a starter button in my car. The button is drawing from switched power and as such, still requires the key to be in the "ignition" position to work. I have a safety switch set up on the button so that no passengers get bored and attempt to start my already running car. What I need to know is how to bypass the need for the key to be in the "ignition" position. Will running a constant 12v feed (through a switch) and splicing it into the "ignition" wire of the key do the trick? DJmart seemed to know his stuff, so if you're reading this post, lemme know! (I do realize the whole stealability aspect of this setup and have secret plans on how to get around that, but that is for later)
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 28 May 2008, 09:33 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: May 2008
Location: tacoma wa
Posts: 18
Default Re: Starter Setup

these cars have a chip in the key that has to be in very close range (1"-2")of the original position of the ignition switch. there are ways around this like the setup they use for a remote start kit, but this might have more "staelability" issues.....hope this helps some
__________________


TNJCRUISER

'06 inferno red, SRT8 magnum sound system, '07 17" wheels, eibach lowering springs, billet antenna, mopar nose cover, and custom bumper due to some girl on a cell phone
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 29 May 2008, 06:04 am
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Sep 2007
Location: Tierra Verde, FL
Posts: 731
Default Re: Starter Setup

Quote:
Originally Posted by TNJCRUISER View Post
these cars have a chip in the key that has to be in very close range (1"-2")of the original position of the ignition switch. there are ways around this like the setup they use for a remote start kit, but this might have more "staelability" issues.....hope this helps some
Ah, you have an 06. That is when they changed body styles and added a lot of features (the new key being one of them.) Mine is just a plain old key, But thank you for your input
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New to the forum, and need a little help... vigeh Tech & Performance Forum 8 21 Apr 2008 06:02 am
Remote Starter for 03 GT Indynick General Turbo Discussions 6 22 Dec 2004 03:44 am
strut tower bar and stock setup question legion Tech & Performance Forum 3 27 May 2004 08:09 am
Aftermarket Air Inlet Setup tomcruz Turbo Performance 8 14 Apr 2004 04:45 pm
remote starter question jleforte Tech & Performance Forum 12 17 Jan 2004 11:38 am


All times are GMT -5. The time now is 04:51 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors