PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
no Fuse problem and not iod fuse

 
Like Tree2Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 23 Jun 2008, 01:15 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 10
Talking no Fuse problem and not iod fuse

Please Help, my pt has all the symptons of fuse failure, but ive checked all fuses including iod fuse, radio not working, interior light not working mirrors not working rear wipper not working, and the warning buzzer is very faint in the back ground oh yeah and the key fob and central locking doesnt work.
please please please help
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 23 Jun 2008, 01:32 pm
oldcoach's Avatar
Cool Cruiser
 
Join Date: Jun 2007
Location: Mason, Ohio
Posts: 216
Default Re: no Fuse problem and not iod fuse

Sounds like a battery or the battery connection. Have you had the battery load tested, and have you checked the connections?
__________________
02' Black Woodie Limited Edition Drop in K&N Air Filter w/air box mod. 06 tail lights, Limo tint all around, orange LED interior, Mopar 8 inch sub, Stull side pipes. Silver stars upfront, a little chrome
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 23 Jun 2008, 01:38 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,744
Default Re: no Fuse problem and not iod fuse

Welcome to the forum.

Besides everything not working, how's it running? Does it start right up? Does it run OK? What year is it? How many miles? Stock battery? Did you check the battery, the terminals?

OldCoach, you beat me to the punch.
__________________
Rules of the forum have been updated as of *07/07/2019* Please read them over.

- All decisions by the Moderator are semi-permanent, can and may be changed at his discretion but definitely will be the final word. Any action performed by the Administrator or Moderators are not to be discussed on the forum.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 23 Jun 2008, 02:04 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 10
Default Re: no Fuse problem and not iod fuse

Thanks for replies, the car runs and starts fine, i thought it may have been an earthing fault as bits stopped working slowely over two days, it originally started by the alarm sounding, and then next day mirrors dome lights,radio, central locking, nightmare HELP lol
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 23 Jun 2008, 02:06 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 10
Default Re: no Fuse problem and not iod fuse

its a 2001 model thanks
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 23 Jun 2008, 02:19 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,744
Default Re: no Fuse problem and not iod fuse

OK, I know you said you checked the OID fuse, but all my searching points to that fuse. Read this and check it again on your PT.

Ignition Off Draw (IOD) Fuse Effects and Replacement Hints
__________________
Rules of the forum have been updated as of *07/07/2019* Please read them over.

- All decisions by the Moderator are semi-permanent, can and may be changed at his discretion but definitely will be the final word. Any action performed by the Administrator or Moderators are not to be discussed on the forum.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 23 Jun 2008, 02:30 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 10
Default Re: no Fuse problem and not iod fuse

Just been and checked again, defo fine blue 15 amp fuse next to hazard fuse
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 23 Jun 2008, 02:38 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,744
Default Re: no Fuse problem and not iod fuse

Well, sorry, I'm outta suggestions except for the battery cables or the battery itself, but then you probably wouldn't start right up and run well.
__________________
Rules of the forum have been updated as of *07/07/2019* Please read them over.

- All decisions by the Moderator are semi-permanent, can and may be changed at his discretion but definitely will be the final word. Any action performed by the Administrator or Moderators are not to be discussed on the forum.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 23 Jun 2008, 02:43 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 10
Default Re: no Fuse problem and not iod fuse

sorry yellow 20amp fuse
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 23 Jun 2008, 02:58 pm
JoeHundredAire's Avatar
Young Cruiser
 
Join Date: Aug 2007
Location: Arlington, TX
Posts: 93
Default Re: no Fuse problem and not iod fuse

Quote:
Originally Posted by CREWZIN View Post
OK, I know you said you checked the OID fuse, but all my searching points to that fuse. Read this and check it again on your PT.

Ignition Off Draw (IOD) Fuse Effects and Replacement Hints
IMO.... After reading that link, I think I would replace it just for the heck of it, before I stressed out anymore. Then you could be certain that wasn't the issue.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 01:52 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors