PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Horn/Radio Problem

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 30 Mar 2009, 12:31 pm
Young Cruiser
 
Join Date: Mar 2009
Location: Halifax Nova Scotia
Posts: 67
Default Horn/Radio Problem

2001 PT

On occasion the lights on my radio which display the time or station cut out. The other lights stay on. Chrysler replaced the unit twice under warranty but it did not solve the problem. After trouble shooting I discovered that the problem only happens when the ignition switch is in the on position. If the lights are out & I turn the key to accessory position everything is fine.

Whacking the steering column right around the ignition switch solves the problem, for a while.

The horn stopped working a short while ago and I noticed that it coincided with the light problem on the radio. It may have been not working correctly for longer and I just didn't notice.

I suspect some kind of loose connection but can't figure out how to get at the area around the ignition switch.

Any help appreciated.

Also See Headlight Problem
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 30 Mar 2009, 06:58 pm
quicksilverdon's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: Felton, Delaware
Posts: 20,501
Default Re: Horn/Radio Problem

There are 2 phillips screws underneath that that holds the 2 halves of the steering column housing together and it snaps.
I have read other similar posts - it might be your ignition switch itself.
__________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life,
nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge."
Isaac Asimov"

'05 Limited Turbo Lite, (Silver, of course)4-wheel ABS, Sunroof, Spoiler. Mods: E&G Classic grill, K&N FIPK, BTG duals, rear lowered 1.5", LED washer lights, $20 catch can, Aoogah horn, Weatherflectors, Sunroof Deflector, Fuzzy Dice, rear logo flames, rear pinstripe graphic, Gen3 Taillights, rear sway bar, hood struts, Strut bar.
Traded in '02 Silver Touring Edition w/87,000 miles
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 30 Mar 2009, 10:36 pm
soonercruiser's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Jun 2007
Location: Oklahoma City
Posts: 7,265
Cool Re: Horn/Radio Problem

Agree with QSD!
__________________
Frank, aka SOONERCRUISER,

2011 GWE Dodge Challenger SRT8 as Show Car
2003 PT Cruiser GT Panel Van Conversion as new day driver.

Have now owned 6 PT Cruisers = Me PT Crazy!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 11 Apr 2009, 09:53 am
Young Cruiser
 
Join Date: Mar 2009
Location: Halifax Nova Scotia
Posts: 67
Default Re: Horn/Radio Problem

Opened up the shroud on the steering the other day and poked about. I found all the connectors clipped together, but the large one which goes to the lock had some movement to it. you can wiggle it about an 1/8th if an inch or more at the outside edges. Also thought that there was a lot of tension on the whole harness. Managed to get an infinitesimal amount of slack where the harness is suspended from it's clip then made sure all connectors were completely seated, squarely. It's really to early to tell if it's fixed for sure, but I haven't had the problem since.
__________________
2001 Taupe Limited 5 speed manual. Bought new and the first one to be sold by the dealer.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 11 Apr 2009, 10:54 am
quicksilverdon's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: Felton, Delaware
Posts: 20,501
Default Re: Horn/Radio Problem

Hope that got it. Don't know if you have or use the wheel tilt, but some found moving the wheel either cured or caused the problem.
__________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life,
nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge."
Isaac Asimov"

'05 Limited Turbo Lite, (Silver, of course)4-wheel ABS, Sunroof, Spoiler. Mods: E&G Classic grill, K&N FIPK, BTG duals, rear lowered 1.5", LED washer lights, $20 catch can, Aoogah horn, Weatherflectors, Sunroof Deflector, Fuzzy Dice, rear logo flames, rear pinstripe graphic, Gen3 Taillights, rear sway bar, hood struts, Strut bar.
Traded in '02 Silver Touring Edition w/87,000 miles
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 03 Dec 2012, 08:38 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 6
Default Re: Horn/Radio Problem

i'm a tech in ny ,check my other posts for the fix with pics to this problem,15 min fix
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Headlight Problem Madturtle Tech & Performance Forum 2 04 May 2009 08:05 pm
auto-door lock or electric problem? jsampson General PT Cruiser Discussions 5 04 Feb 2009 06:40 am
$50 (paypal) to whoever can solve my A/C problem intend Tech & Performance Forum 5 03 May 2008 08:08 pm
I think I'm having a power steering problem! lumofny Tech & Performance Forum 5 18 Jan 2005 01:12 pm
Unknown RPM surge problem (manual) Ctown Tech & Performance Forum 4 26 Dec 2004 08:48 pm


All times are GMT -5. The time now is 02:34 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors