PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Hard/Rough Starts

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 22 Jul 2009, 10:36 am
slipstream74's Avatar
Fresh Cruiser
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 36
Send a message via AIM to slipstream74
Default Hard/Rough Starts

A while back my car started having rough starts first thing in the morning. Starts after that and in the afternoon/evening were fine. Then I got a code indicating the camshaft sensor was bad. I replaced the sensor and it fixed everything. Now, a few months later, I'm having the same rough starts in the morning and after long periods of rest. If I crank it normally first thing in the morning, it barely wants to start and takes a second or two to catch up. I have to turn it over once then a second time, it starts with no problem. I'm wondering if the camshaft sensor is about to go bad again or if its another problem. I would hate to think that I'm going to have to replace that sensor every few months. Any ideas?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 22 Jul 2009, 11:13 am
Hooligan's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 6,023
Default Re: Hard/Rough Starts

From other posts, aftermarket sensors seems to "go south" and start giving trouble. Others who bought theirs from a dealer don't have any other problems with the sensors.

You didn't mention what year, how many miles, NA or turbo, so we can't give much info for you.
__________________

2008 Silver Steel Metallic, Touring, NA, Sirius; Chromed door handles; lower grille; fog light surrounds; chrome front & rear bumpers strips; Airaid air filter; Bassani duals; Modesty Cover; Autolite AP5263 Platinum Plugs (.040); Crane Plug Wires; NAPA Ceramic pads; Blane hood struts; PTeazer Gas, Brake & Foot Rest Pedals, '05 Rear Step Pad, Stainless Door Sills, Llumar tint, "A" Piller chrome; APC Strut Bar
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 22 Jul 2009, 11:16 am
slipstream74's Avatar
Fresh Cruiser
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 36
Send a message via AIM to slipstream74
Default Re: Hard/Rough Starts

Sorry. Its a 2003 GT Turbo with 71k miles. I learned my lesson from aftermarket sensors. I put only Chrysler OEM parts from the dealer.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Starts and stops again? daggie Tech & Performance Forum 10 20 Oct 2012 08:33 am
How reliable has your PT been sawdust123 General PT Cruiser Discussions 145 24 Oct 2009 10:17 am
Stage 1 Installed but starts hard mervay Stage Turbo Kits 20 21 Sep 2005 12:14 pm


All times are GMT -5. The time now is 10:57 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors