PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
P0132- Error Code

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 05 Oct 2009, 01:31 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 2
Unhappy P0132- Error Code

I keep getting this P0132 error code, i have already changed out the Oxygen Sensor bank 1 sensor 1 , I changed it out twice and the code was cleared with computer, but the Next day the freaken code came back up. I am having stalling problems like when i start the car it starts on 2nd time, and when i am driving down the street all of a sudden it just slows down and i could press on the gas and it goes nowhere, the all of a sudden KICKS back in and runs fine... I am not sure what 2 try now... That is the only code it is kicking out
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 05 Oct 2009, 01:37 pm
Travis2k7's Avatar
Cool Cruiser
 
Join Date: May 2009
Location: Seattle, WA
Posts: 406
Default Re: P0132- Error Code

I found this OBD-II Trouble Code: P0132 Oxygen Sensor Circuit High Voltage (Bank1, Sensor1) although I'm not sure how much help it is...

Maybe try disconnecting the negative battery cable to clear the code and see if it returns.
__________________
2006 Limited, Auto, 100k miles
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 05 Oct 2009, 03:39 pm
Hooligan's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 6,023
Default Re: P0132- Error Code

After market sensors do not like the PT's. OEM sensors are reported to work OK! You didn't mention if you used OEM or not.
__________________

2008 Silver Steel Metallic, Touring, NA, Sirius; Chromed door handles; lower grille; fog light surrounds; chrome front & rear bumpers strips; Airaid air filter; Bassani duals; Modesty Cover; Autolite AP5263 Platinum Plugs (.040); Crane Plug Wires; NAPA Ceramic pads; Blane hood struts; PTeazer Gas, Brake & Foot Rest Pedals, '05 Rear Step Pad, Stainless Door Sills, Llumar tint, "A" Piller chrome; APC Strut Bar
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 06 Oct 2009, 08:52 am
Travis2k7's Avatar
Cool Cruiser
 
Join Date: May 2009
Location: Seattle, WA
Posts: 406
Default Re: P0132- Error Code

Quote:
Originally Posted by Hooligan View Post
After market sensors do not like the PT's. OEM sensors are reported to work OK! You didn't mention if you used OEM or not.
I dunno... back in April I replaced my downstream sensor with a $25 Bosch and cleared the code... it never returned.
__________________
2006 Limited, Auto, 100k miles
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What does the error code PO 138 really mean? TheFox General Turbo Discussions 8 15 Jul 2012 10:10 pm
Error code 601 COOLSILVER02NV Tech & Performance Forum 7 14 Jul 2009 10:52 am
ERROR CODE PLEASE HELP Andrew514 General Turbo Discussions 2 27 Jun 2009 10:52 pm
CPS Error Code smokeydan1 Tech & Performance Forum 16 23 Sep 2008 09:58 pm
Error code trouble P0132, 1686, 1687, 1681 SolidusGorto General PT Cruiser Discussions 0 19 Jun 2008 07:59 am


All times are GMT -5. The time now is 03:49 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors