PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
error code...

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 05 Oct 2009, 04:58 pm
superpug666's Avatar
Regular Cruiser
 
Join Date: Aug 2008
Location: quebec
Posts: 163
Default error code...

hi just did the on-acc thing and got code: P0138: H02S circuit high voltage bank 1 sensor 2......in short....WHAT TO DO??? thanks a lot......
__________________
I drive an hybrid, it burns both gas and rubber!!!!!

To hell with all religions!

Yes my baby is stock, for now!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 05 Oct 2009, 05:36 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,744
Default Re: error code...

It's your oxygen sensor. The only problem is there seems to be a disagreement as to which one it is. There's one right in back of the engine (upstream) on top of the exhaust manifold and then there's one (downstream) on the right side of the CAT.

I had both mine changed out because I figured at 90,000+ miles, if one 02 sensor went the other wasn't too far behind.

I believe the code you have is for the downstream sensor. It can make the car run a little rough and mess up your gas mileage but it can't really hurt anything if you want to wait to change it out.
__________________
Rules of the forum have been updated as of *07/07/2019* Please read them over.

- All decisions by the Moderator are semi-permanent, can and may be changed at his discretion but definitely will be the final word. Any action performed by the Administrator or Moderators are not to be discussed on the forum.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 05 Oct 2009, 06:19 pm
superpug666's Avatar
Regular Cruiser
 
Join Date: Aug 2008
Location: quebec
Posts: 163
Default Re: error code...

Quote:
Originally Posted by CREWZIN View Post
It's your oxygen sensor. The only problem is there seems to be a disagreement as to which one it is. There's one right in back of the engine (upstream) on top of the exhaust manifold and then there's one (downstream) on the right side of the CAT.

I had both mine changed out because I figured at 90,000+ miles, if one 02 sensor went the other wasn't too far behind.

I believe the code you have is for the downstream sensor. It can make the car run a little rough and mess up your gas mileage but it can't really hurt anything if you want to wait to change it out.
thanks soooo freaking much!!!!!
__________________
I drive an hybrid, it burns both gas and rubber!!!!!

To hell with all religions!

Yes my baby is stock, for now!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 06 Oct 2009, 08:58 am
Travis2k7's Avatar
Cool Cruiser
 
Join Date: May 2009
Location: Seattle, WA
Posts: 406
Default Re: error code...

Quote:
Originally Posted by superpug666 View Post
hi just did the on-acc thing and got code: P0138: H02S circuit high voltage bank 1 sensor 2......in short....WHAT TO DO??? thanks a lot......
IMHO CREWZIN would be correct.

That's the same code I got and replacing the downstream sensor has kept me code free for the last 6 months.
__________________
2006 Limited, Auto, 100k miles
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 06 Oct 2009, 09:10 am
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,744
Default Re: error code...

Quote:
Originally Posted by superpug666 View Post
thanks soooo freaking much!!!!!
Must be my generation but I wasn't sure if that was a sincere Thank You or a sarcastic come back.
__________________
Rules of the forum have been updated as of *07/07/2019* Please read them over.

- All decisions by the Moderator are semi-permanent, can and may be changed at his discretion but definitely will be the final word. Any action performed by the Administrator or Moderators are not to be discussed on the forum.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 06 Oct 2009, 07:43 pm
superpug666's Avatar
Regular Cruiser
 
Join Date: Aug 2008
Location: quebec
Posts: 163
Default Re: error code...

Quote:
Originally Posted by CREWZIN View Post
Must be my generation but I wasn't sure if that was a sincere Thank You or a sarcastic come back.
trust me it was a sincere one....i started to make calls for prices and the most expansive one was 140$cdn, and the least exapansive was 29$ on car parts.com or something like that......but on the way to home from work, i had to stop to buy something got back in the pt gt and the light didnt light up! opinions on websites like carparts.com?
__________________
I drive an hybrid, it burns both gas and rubber!!!!!

To hell with all religions!

Yes my baby is stock, for now!
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 06 Oct 2009, 07:49 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,744
Default Re: error code...

It's possible for the 02 sensor to get a sniff of bad gas or something that would cause it to throw a code and after a certain amount of time after seeing everything is OK, go back to normal and pull the signal that goes to the computer. I wouldn't worry about it unless it comes back.

Same thing happens when the code comes up which means the gas cap wasn't tightened properly. When is is tightened, the light will go off after awhile.
__________________
Rules of the forum have been updated as of *07/07/2019* Please read them over.

- All decisions by the Moderator are semi-permanent, can and may be changed at his discretion but definitely will be the final word. Any action performed by the Administrator or Moderators are not to be discussed on the forum.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 06 Oct 2009, 07:58 pm
superpug666's Avatar
Regular Cruiser
 
Join Date: Aug 2008
Location: quebec
Posts: 163
Default Re: error code...

Quote:
Originally Posted by CREWZIN View Post
It's possible for the 02 sensor to get a sniff of bad gas or something that would cause it to throw a code and after a certain amount of time after seeing everything is OK, go back to normal and pull the signal that goes to the computer. I wouldn't worry about it unless it comes back.

Same thing happens when the code comes up which means the gas cap wasn't tightened properly. When is is tightened, the light will go off after awhile.
with that age comment you made, and your wisdom, crewzin you're like our Yoda ihihihihihiih
__________________
I drive an hybrid, it burns both gas and rubber!!!!!

To hell with all religions!

Yes my baby is stock, for now!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 06 Oct 2009, 08:10 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,744
Default Re: error code...

Well, I'm nowhere near 700 years old, 3 feet tall, long pointy ears or green in color but I'll take it as a compliment. Thanks.

__________________
Rules of the forum have been updated as of *07/07/2019* Please read them over.

- All decisions by the Moderator are semi-permanent, can and may be changed at his discretion but definitely will be the final word. Any action performed by the Administrator or Moderators are not to be discussed on the forum.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 11 Oct 2009, 08:15 pm
superpug666's Avatar
Regular Cruiser
 
Join Date: Aug 2008
Location: quebec
Posts: 163
Default Re: error code...

Code came back.......wanted to know the lenght of the o2 sensors? because i saw 2 different lenght......is there a difference between both of them?

thanks!
__________________
I drive an hybrid, it burns both gas and rubber!!!!!

To hell with all religions!

Yes my baby is stock, for now!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What does the error code PO 138 really mean? TheFox General Turbo Discussions 8 15 Jul 2012 10:10 pm
Error code 601 COOLSILVER02NV Tech & Performance Forum 7 14 Jul 2009 10:52 am
ERROR CODE PLEASE HELP Andrew514 General Turbo Discussions 2 27 Jun 2009 10:52 pm
CPS Error Code smokeydan1 Tech & Performance Forum 16 23 Sep 2008 09:58 pm
Error code?? whiteknight Tech & Performance Forum 3 15 Mar 2008 10:29 pm


All times are GMT -5. The time now is 10:50 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors