PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Cold Start Roughness???

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 10 Jun 2010, 10:09 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: May 2010
Location: Atlanta, GA
Posts: 45
Exclamation Cold Start Roughness???

Hi all,
I have a question about my 2007 Pt. Every morning when i go out to start it, it turns over, and then the whole car shakes very roughly, then it fires. After it fires, it sounds like it may bog out for a second, and then it runs fine. Is this normal?
Thanks!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 10 Jun 2010, 03:11 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,744
Default Re: Cold Start Roughness???

No, of course it's not normal. What about your maintenance? When was the last time the spark plugs and wires were changed?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 11 Jun 2010, 12:46 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: May 2010
Location: Atlanta, GA
Posts: 45
Default Re: Cold Start Roughness???

No clue. I bought the car used with 33,900 miles on it. All i know is that it was a prior rental.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 11 Jun 2010, 01:19 pm
quicksilverdon's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: Felton, Delaware
Posts: 20,501
Default Re: Cold Start Roughness???

Buy some good wires (not stock) and plugs (gap at 0.040) and if that doesn't cure shake, it was needed anyway....
__________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life,
nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge."
Isaac Asimov"

'05 Limited Turbo Lite, (Silver, of course)4-wheel ABS, Sunroof, Spoiler. Mods: E&G Classic grill, K&N FIPK, BTG duals, rear lowered 1.5", LED washer lights, $20 catch can, Aoogah horn, Weatherflectors, Sunroof Deflector, Fuzzy Dice, rear logo flames, rear pinstripe graphic, Gen3 Taillights, rear sway bar, hood struts, Strut bar.
Traded in '02 Silver Touring Edition w/87,000 miles
Reply With Quote
Reply

Tags
2.4, cold start, issue, problem, rough


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upon Cold Start in Cold Weather, Loud Noise?? paulrosenthal Tech & Performance Forum 33 01 Oct 2014 09:55 am
Cold Start ahaddad Tech & Performance Forum 6 29 May 2012 10:02 pm
Timing Belt Was Just Replaced - Oil Warning Light at Cold Start Up ? PURPLE_GT General Turbo Discussions 10 05 Jan 2012 06:58 pm
car didn't start in the cold, got jumped then was a bubbling sound and won't start Saqqara Tech & Performance Forum 1 15 Dec 2009 06:35 am
Cold Start Problem Mean Green General Turbo Discussions 2 17 Jul 2004 12:37 pm


All times are GMT -5. The time now is 05:08 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors