PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Turnsignal problems

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 02 May 2002, 02:42 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: May 2002
Location: .
Posts: 1
Default Turnsignal problems

I have experienced problems with my turnsignals not working for short periods of time. Has anyone else had this problem? I have not been able to get to the dealer when they are not working so they do not want to look at it or research if anyone else has had this problem.

Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 02 May 2002, 03:05 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: Jan 2002
Location: Florence, SC (soon AL), USA.
Posts: 279
Send a message via AIM to renichms
Default

I once had a problem with turn signals. It turned out that when my hitch was put in, they ran the wiring across the muffler and it was causing shorts. Before I realized that, I replaced a ton of fuses. Once I let the car cool off and moved the wiring some, and replaced fuses again, the problem went away and has never come back.

RN

See Mephisto
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 03 May 2002, 12:48 am
Young Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Location: Mechanicsville, VA, USA.
Posts: 71
Default

I had that problem about 8 months ago. It happened twice in a two week period and the turn signals stayed non functional for about 5 to 10 minutes. In both cases they started working again and I've had no further problem. I never bothered to ask the dealer about it because I could never get the trouble to reoccur. Strange?
Puck

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 12 Apr 2004, 03:55 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2004
Location: .
Posts: 1
Default

Was dusting interior of my PT on Saturday, found out later that day that my turn signals stopped working.

I assumed it was a fuse problem, so I went over to Pep Boys and got a bunch of fuses. The kit included a little tester, so I tested all of the internal fuses before trying to replace. According to the tester, they were all good.

So I turned my hazards on, walked around the car to make sure they worked (and they did), truned them off and tried the blinker again.

Worked fine.

All regular stock stuff. No funny changes.
__________________
2001 PT Limited - ordered May 2000, received January 2001.

Worth the wait.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 12 Apr 2004, 04:43 pm
quicksilverdon's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: Felton, Delaware
Posts: 20,501
Default

Welcome, Kirknall.
IF yours die again, be aware that several folks have had the multifunction switch go bad, causing either signals or foglights to act up (sometimes won't go off).
__________________
"Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life,
nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge."
Isaac Asimov"

'05 Limited Turbo Lite, (Silver, of course)4-wheel ABS, Sunroof, Spoiler. Mods: E&G Classic grill, K&N FIPK, BTG duals, rear lowered 1.5", LED washer lights, $20 catch can, Aoogah horn, Weatherflectors, Sunroof Deflector, Fuzzy Dice, rear logo flames, rear pinstripe graphic, Gen3 Taillights, rear sway bar, hood struts, Strut bar.
Traded in '02 Silver Touring Edition w/87,000 miles
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 12 Apr 2004, 04:51 pm
Senior Cruiser
 
Join Date: Dec 2003
Location: Tallahassee, FL, USA.
Posts: 1,984
Default

kirknall,
Welcome to the forum.[^]
__________________
Kingkole02
Just Cruisin, 03 N/A auto. TE Steel Blue w/ pearl coat & chrome package. Too many extras to list, see pics
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 12 Apr 2004, 05:48 pm
Dedicated Cruiser
 
Join Date: Oct 2003
Location: Jacksonville, NC, USA.
Posts: 2,612
Default

kirknall, welcome to the forum!
__________________

2002 Inferno Red PT Limited
Photos and more at: http://www.randgraphics.org/PT_Cruiser/demos/index.htm
Mercedes Wiki
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 12 Apr 2004, 06:55 pm
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Dec 2003
Location: San Antonio, Texas
Posts: 535
Default

Sounds like a multifunction switch. If you are interested I have one for an 01 laying around for a non foglamp model. For the cost of shipping it's yours.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Window problems misfitwife PT Cruiser Convertible Forum 21 26 Feb 2017 09:33 pm
GT Brake Problems carterboy General PT Cruiser Discussions 5 11 Aug 2005 10:47 pm
So much problems before inspection Ctown General PT Cruiser Discussions 3 12 Apr 2005 07:45 pm
Any problems from "Lighting up the tires"? crazie.eddie Tech & Performance Forum 6 19 Oct 2004 06:43 pm
Problems Oddcouple General PT Cruiser Discussions 1 17 Nov 2002 01:58 pm


All times are GMT -5. The time now is 04:04 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors