PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
CODE P0441 AGAIN

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 17 Sep 2010, 03:46 pm
mjb457's Avatar
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Oct 2005
Location: Bucks County,PA. USA
Posts: 943
Default CODE P0441 AGAIN

Ok my non turbo 2003 threw a check engine light today.( it rained here heavy last night-PT was outside( 2 months ago-in July 13th same code) 2500 mile ago.....( I was driving in heavy rain when it came on) I did change gas cap since July... is it a rain issue? something shorting & getting wet..this time I drove about 15miles after the rain-the next day so it was dry out. I eset light by disconnecting negative battery terminal for 10 minutes..any ideas,,I dont want to waste time & money on unneeded parts.85K miles now.Thanks MJB
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 29 Sep 2010, 03:51 am
chris15's Avatar
Senior Cruiser
 
Join Date: Jan 2008
Location: Tampa, Florida
Posts: 1,035
Default Re: CODE P0441 AGAIN

Service manual states:

'P0441 - Evap Purge Flow Monitor - Insufficient or excessive vapor flow detected during evaporative emission system operation.'

99% of the time, this is a result of a loose gas cap after filling. It will reset after you clear the codes. If it keeps coming back and it isn't the cap, it's probably an issue with a leak detection pump and would need to be replaced.
__________________
2003 GT (6262, the works)
2001 PT MTX-Swapped/Turbo

Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 01 Oct 2010, 02:32 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 394
Default Re: CODE P0441 AGAIN

People can tell me I'm crazy all they want. I think somethings getting wet.

I have chronic P0441 disease. It's not the gas cap. I swear its my windshield washer nozzles dribbling on the PCM.

Another thing to note - TS Nicole came through here and rained for a good 36 hours - Prior to this I haven't used my washers for 2 weeks (no rain). WIthin 5 minutes of using them I got a P0441 at the light.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 01 Oct 2010, 03:57 pm
Freezinghot's Avatar
Fanatic Cruiser
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fort Worth, Tx
Posts: 547
Default Re: CODE P0441 AGAIN

Dont use them then
__________________
04 graphite(vroom!) N/A Limited 110,000 miles -original owner. Custom short ram intake ( CGS motor-sport pipe, specter open-end air filter, specter breathing hose),OEM spoiler, Pioneer receiver ,10" bazooka sub,Blue LED interior lighting, Bosch +4 plugs and Accel super stock 8mm universal plug wires.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
P0441 CODE cllwyrc Tech & Performance Forum 2 16 Apr 2010 11:30 am
P0441? umm... what? CruseadorPT Tech & Performance Forum 5 03 Sep 2009 08:59 pm
P0441 - not the gas cap bobdole369 Tech & Performance Forum 1 16 Jun 2009 11:53 am
Code P0441 AkiraCruiser General PT Cruiser Discussions 4 09 Apr 2009 07:02 am
P0441 error code apollobey Tech & Performance Forum 2 07 Oct 2005 09:38 am


All times are GMT -5. The time now is 06:12 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors