PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Upper Motor Mount Issue

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 20 Sep 2010, 10:02 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 4
Exclamation Upper Motor Mount Issue

Hi I own a 2003 PT cruiser Touring Edition, and recently the upper motor mount bolt connected to the engine broke and so on the passenger side the engine dropped bad... not cool to see. So I got the same bolt put it on the same place.
So far so good but when I compare to the pt cruiser of my father in law, I see that my engine is still too low on the passenger side :S. Its like there's too much pressure on the upper motor mount and it might break the same bolt again.

Now my question is, besides the upper and lower mounts is there any other part that support the weight of the engine on the passenger side ? because if there is such thing, it might have broke too, and maybe its why the upper mount is over stressed..

thanks for your attention !
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 20 Sep 2010, 10:42 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 4
Default Re: Upper Motor Mount Issue

I think I found what it is. I circled it on my attachment. its called engine mount. I think this broke too that why I have too much pressure on the upper motor mount. tomorrow Ill be fixing it I will confirm it if it happens to anybody else
Attached Images
File Type: jpg mount.JPG (77.8 KB, 104 views)
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 20 Sep 2010, 11:01 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: Sep 2010
Location: SoCal
Posts: 405
Send a message via AIM to mole
Default Re: Upper Motor Mount Issue

there is a bolt that goes there. i guess its missing?
__________________
Mole'@DCR

2004 SRT-4 built
2005 SRT-4 mole' 16g bws setup. 380hp 444tq 11.7@122 100% stock motor/head/axles. Dsp tuned.
2003.5 MazdaSPEED Protege stock
2004 PtGT Atx BWS SETUP and a few bolt ons. stay tuned for dyno #s
Contact me for all your BWS/DCR needs..........
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 21 Sep 2010, 03:19 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 4
Default Re: Upper Motor Mount Issue

Yep I just found out the broken bolt that goes right inside the right engine mount, its a torx bolt



it goes in the middle of the engine mount ->

engine mount

and you can see it by removing the splash shield and the little plastic plug

this is where you can see the torx bolt

Last edited by Mathias; 21 Sep 2010 at 03:24 pm. Reason: edited picture code
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 22 Sep 2010, 12:59 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 4
Default Re: Upper Motor Mount Issue

Now struggling with this piece of torx bolt stuck in the block... I drilled it all that I could, not enough to extract it... do you guys know any other way to remove a stuck broken bolt ??
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 22 Sep 2010, 01:24 am
Cool Cruiser
 
Join Date: Sep 2010
Location: SoCal
Posts: 405
Send a message via AIM to mole
Default Re: Upper Motor Mount Issue

Quote:
Originally Posted by Mathias View Post
Yep I just found out the broken bolt that goes right inside the right engine mount, its a torx bolt



it goes in the middle of the engine mount ->

engine mount

and you can see it by removing the splash shield and the little plastic plug

this is where you can see the torx bolt
ya its like a t56 i think

cant remember, its been awhile since i swapped my motor
__________________
Mole'@DCR

2004 SRT-4 built
2005 SRT-4 mole' 16g bws setup. 380hp 444tq 11.7@122 100% stock motor/head/axles. Dsp tuned.
2003.5 MazdaSPEED Protege stock
2004 PtGT Atx BWS SETUP and a few bolt ons. stay tuned for dyno #s
Contact me for all your BWS/DCR needs..........
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 22 Sep 2010, 01:24 am
Cool Cruiser
 
Join Date: Sep 2010
Location: SoCal
Posts: 405
Send a message via AIM to mole
Default Re: Upper Motor Mount Issue

Quote:
Originally Posted by Mathias View Post
Now struggling with this piece of torx bolt stuck in the block... I drilled it all that I could, not enough to extract it... do you guys know any other way to remove a stuck broken bolt ??
is it tight in there ?
__________________
Mole'@DCR

2004 SRT-4 built
2005 SRT-4 mole' 16g bws setup. 380hp 444tq 11.7@122 100% stock motor/head/axles. Dsp tuned.
2003.5 MazdaSPEED Protege stock
2004 PtGT Atx BWS SETUP and a few bolt ons. stay tuned for dyno #s
Contact me for all your BWS/DCR needs..........
Reply With Quote
Reply

Tags
motor mount


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
motor mount cllwyrc Tech & Performance Forum 13 04 Feb 2012 09:02 pm
Help finding Motor Mount Bracket/Flange? Upper billzilla General PT Cruiser Discussions 1 05 Nov 2011 08:51 pm
Motor Mount CityGirl70 Tech & Performance Forum 11 20 May 2011 10:51 pm
Motor Mount "fixes"? Stephen R. Tech & Performance Forum 5 29 Sep 2003 07:29 pm
Motor mount mod. PVO PT Turbo Wheels/Suspension/Handling 4 28 Jun 2003 02:30 am


All times are GMT -5. The time now is 10:08 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors