PT Cruiser Forum  
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

“Please” does anyone one have any solution to code P0304

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 13 Dec 2010, 08:19 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Dec 2010
Location: Visalia, CA
Posts: 2
Default “Please” does anyone one have any solution to code P0304

“Please” does anyone one have any solution to code P0304
I have been working on my Aunts 2003 PT Cruizer 2.4L turbo it has a code PO304 cylinder #4 misfire she had a shop do a tune-up left the shop could not hardly make it her home like running on 2 cylinders took it back and they said she needed a new motor #4 compression was 40, then she heard that I use to work for Carl Berger Dodge out of LaMesa, CA she contacted me to fix it I scanned it code P0304 and P0340 came up I checked the compression it was 110-115lbs, found the rubber insert of a sparkplug socket still on the #4 plug the plugs not gapped right about .30 and worst quality plugs and wires , they just fell off the coil she went and bought quality parts (plugs and wire-set) the car ran great for a couple days then the MIL came on with the code P0304 only, cleared it with scanner, but keeps coming on changed the coil-pack still comes on, changed the cam positioning sensor, still on, “Please” does anyone one have any solutions to this problem cause I am out of ideas, also when you turn the key to “on” the MIL blinks 10 times, then next time 8 times, she got Bosch +2 plugs I checked for part number it said none available I told her to get NGK’s but came back with the Bosch’s also checked spark with spark tester and cyl. #1,#2,#3 spark is consistent but #4 is not consistent even though 1 and 4 spark together, any help would be greatly appreciated. Thanks!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 13 Dec 2010, 09:07 am
Taggert_LOA's Avatar
Cool Cruiser
 
Join Date: Feb 2006
Location: Myrtle Beach SC
Posts: 422
Send a message via AIM to Taggert_LOA
Default Re: “Please” does anyone one have any solution to code P0304

platinum plugs in a turbo are a no no. the engine is too hot for the plugs. it destroys them. what you need are a set of ngk 4306's gapped to .35.
__________________
"Every civilization finds it necessary to negotiate comprimises with it's own Values"
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 13 Dec 2010, 09:11 am
Taggert_LOA's Avatar
Cool Cruiser
 
Join Date: Feb 2006
Location: Myrtle Beach SC
Posts: 422
Send a message via AIM to Taggert_LOA
Default Re: “Please” does anyone one have any solution to code P0304

there also a tsb for an ecm update for the 03 which deals with the cam sensor issue. might want to see if the ecm was updated with the new software. also the crank position sensor can also throw a p0340 code. that is located in the front of the engine located right above the starter. and only use mopar sensors. any others just don't cut it.
__________________
"Every civilization finds it necessary to negotiate comprimises with it's own Values"
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 13 Dec 2010, 05:24 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Dec 2010
Location: Visalia, CA
Posts: 2
Default Re: “Please” does anyone one have any solution to code P0304

Thank you,
I told her to get NGK's but I should of went myself I also changed the CPS but still did not fix, I will try the plugs first cause it did run perfect for a couple of days the plugs probably got hot and are damaged now. thank you for your feedback!
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 15 Dec 2010, 01:02 pm
quicksilverdon's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2003
Location: NW NJ
Posts: 12,251
Default Re: “Please” does anyone one have any solution to code P0304

Easy on a turbo - swap the plug & wire for # 4 with another cylinder and see if problem moves...
Does it idle smooth? If not, spray WD-40 along intake manifold seams by # 4 - if idle smooths out, it's a bad intake gasket.
Did you use a dealer cam sensor? There are bad aftermarket sensors out there.
__________________
'05 Limited Turbo Lite, (Silver, of course)4-wheel ABS, Sunroof, Spoiler. Mods: E&G Classic grill, K&N FIPK, BTG duals, rear lowered 1.5", LED washer lights, $20 catch can, Aoogah horn, Weatherflectors, Sunroof Deflector, Fuzzy Dice, rear logo flames, rear pinstripe graphic, Gen3 Taillights, rear sway bar, hood struts, Strut bar.
Traded in '02 Silver Touring Edition w/87,000 miles
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Check engine code P0304 Gary Mick Tech & Performance Forum 28 04 May 2014 07:26 pm
p0304 code manzanman Turbo Performance 6 04 Jan 2013 05:56 pm
P0304 code Engine Light On wedge22 Tech & Performance Forum 1 23 Feb 2010 07:02 am
Error Code P0304 Cylinder 4 Misfire Detected WV05Cruiser Tech & Performance Forum 14 02 Jan 2010 06:15 pm
Error Code P0304 Max Tech & Performance Forum 2 30 Mar 2009 04:46 pm


All times are GMT -5. The time now is 12:09 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors