PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
engine running hot?

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 06 Mar 2011, 07:46 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
Unhappy engine running hot?

I purchased a 2008 base model/auto trans. in late oct. We had some really warm weather here in ct. While checking oil(engine off 4 5 mins) and the engine was throwing alot of heat and the dip stick was real hot. The temp. gauge always remains a hair under mid point and I noticed the coolant reserve tank always remains at mid point no matter how long i have run the car. During the winter months no excessive heat from the engine compartment and the dip stick handle and oil on the stick was just warm. The temp. gauge is a hair under mid point at full warm up but then drops for few minutes then returns to mid point again, will do this 2-3 times in a hours running time. The coolant level in the reserve tank now will raise to the hot mark after car is driven, my mpg has fallen to 11 miles to a gallon in town from 17. I forgot to mention that in oct. when the car was shut off for over and hour when walking by the car you could feel some serious heat still being thrown from under the hood. I recently brought it to a local garage and told there wasnt anything wrong with the car, normal for temp gauge to rise and fall, excessive heat because it was hot outside and poor mpg winter gas.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 06 Mar 2011, 07:55 pm
Banned
 
Join Date: Sep 2009
Location: south of Tampa, Florida
Posts: 3,037
Default Re: engine running hot?

normal.

Jerry
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 06 Mar 2011, 08:32 pm
UptownSport's Avatar
Veteran Cruiser
 
Join Date: Jan 2011
Location: 55403
Posts: 3,912
Default Re: engine running hot?

11 is LOW unless there's drastic driving conditions,
Racing around town at -20 F MIGHT do it ... MIGHT

See if it changes when it warms up, you'd only be wasting a few bucks
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Keys out of the ignition, engine still running... kyle_7600 Tech & Performance Forum 6 04 Feb 2011 05:22 pm
HIDs will not work with engine running. HELP PLEASES VampCruiser Exterior Accessories Forum 4 20 Jan 2009 09:56 pm
up and running again careyk Canada PT Forum 1 19 Feb 2008 01:31 am
XM up and running CHROMEDCRUISER Sound and Security Forum 4 07 Jan 2005 07:22 pm
HELP! Key's Are Out, Engine Still Running! mentrc Tech & Performance Forum 0 04 Oct 2002 02:53 pm


All times are GMT -5. The time now is 08:29 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors