PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
New guy finally joined because of a problem

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 27 Apr 2011, 08:08 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 2
Default New guy finally joined because of a problem

I've got a 2001 pt non turbo. I will post mods and such later in th correct forum but currently am curious about my current issue. My car will usually stet andrun no problem. But on occasion And without warning it will turn over begin to idle and then die. This will happen multiple times and then sometimes as my stomach begins to ache it will start. Or.... Sometimes it will go into freak out mode and when I turn the key to start nothing happens at all! Another symptom that I seem to have is I will be driving down the road and my gauges will quit working and the warning buzzar will sound but the car will be running fine. Any ideas ladies and gents?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 27 Apr 2011, 08:20 am
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,744
Default Re: New guy finally joined because of a problem

You say you "finally" joined so I take you've been lurking and reading the forum. If so, you should know that we need more information about your car. For instance:

Mileage, last service of plugs and wires, any engine lights on, any codes stored in the computer, what, if anything, has been done to correct the problem.

These will help us, help you in pin-pointing or at least trying to diagnose your problem and what the fix might be.
__________________
Rules of the forum have been updated as of *07/07/2019* Please read them over.

- All decisions by the Moderator are semi-permanent, can and may be changed at his discretion but definitely will be the final word. Any action performed by the Administrator or Moderators are not to be discussed on the forum.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 27 Apr 2011, 08:35 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 2
Default Re: New guy finally joined because of a problem

Was getting around to this. Postin from my phone so I'm a bit slow in posting.
108,000 miles. Whn computer was checked using the glorious key turn trick, it showed camshaft/crankshaft position sensor. This was after the car quit running on the road and would turn over but not start. Crankshaft position sensor replaced and the car started an ran well. But. Since then have had the previously mentioned issue. Timing belt, tensioner pulley, water pump and covers were updated last week. Car runs perfect with plenty of power otherwise.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 27 Apr 2011, 08:59 am
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,744
Default Re: New guy finally joined because of a problem

Do you know if the sensor that you replaced was bought at a Chrysler dealer? After market electrical parts, especially the Cam Shaft and Crank Shaft sensors don't do very well in our cruisers. If I were you I would replace the Cam Shaft sensor (even though you don't have a fault light for it) and replace the Crank Shaft sensor again if the first one wasn't bought at a Chrysler dealer.
__________________
Rules of the forum have been updated as of *07/07/2019* Please read them over.

- All decisions by the Moderator are semi-permanent, can and may be changed at his discretion but definitely will be the final word. Any action performed by the Administrator or Moderators are not to be discussed on the forum.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 28 Apr 2011, 06:53 pm
WolfmanG's Avatar
Veteran Cruiser
 
Join Date: Nov 2010
Location: San Antonio
Posts: 4,495
Send a message via Yahoo to WolfmanG
Default Re: New guy finally joined because of a problem

welcome to the site new guy. I'm Danny my PT is Eve and we say hello from San Antonio.
__________________
-Danny Wolfman G
http://www.facebook.com/WolfmanG
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 28 Apr 2011, 08:28 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Nov 2007
Location: Mooresville, NC
Posts: 5,324
Default Re: New guy finally joined because of a problem

Sounds somewhat similar to what started happening to my PT when my battery had a cell go down, replaced it and the ghosts left...
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Just joined and just got a PT Dino General PT Cruiser Discussions 18 12 Feb 2010 09:28 am
I've joined the community! Zombiess General Turbo Discussions 1 06 Jul 2009 10:20 pm
Finally figured out the problem ptguy Tech & Performance Forum 10 16 Oct 2007 08:00 am
I joined the club! DREAM2 General Turbo Discussions 9 13 Oct 2004 02:58 pm
Joined the club turbomangt General Turbo Discussions 7 27 Aug 2004 05:20 pm


All times are GMT -5. The time now is 12:51 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors