PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
error codes displaying but not found in this forum

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 13 Jun 2011, 11:33 am
Fresh Cruiser
 
Join Date: Feb 2004
Location: savannah, georgia, USA.
Posts: 27
Default error codes displaying but not found in this forum

Greetings!
2003 Dream Cruiser 2
129,000 miles
Yesterday my car started sputtering as if the engine was not getting any fuel. The oil light and engine light came on. I let the foot off of the gas and the engine shut off. I was able to crank it back up. The oil light no longer displayed but the engine light is staying on (not flashing). The engine light staying on does not concern me..it has happened before and i recycled through a couple of tanks of gas and it no longer displays.
I pulled the codes..
I have 3 codes that display
0522 which is "oil pressure sensor problems" (which makes sense when i saw the oil light come on)

The 2 that I cannot find are as follows:
0480
0594

yes, all codes had the "P" infront of it...
I plan to take it to Auto Zone for them to pull the codes as well.

Any help with the codes would be great and another thing... what is involved with a 522 code? a new fuel pump, a sensor part? $$$????

thanks for everyone's help on this!
(I also own a 2005 turbo rag top...) I love my PT's.. this is my 3rd one.. my first I had to wait 5 months for it (in 2000)....
gatorgal
__________________
gatorgal
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 13 Jun 2011, 04:49 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,744
Default Re: error codes displaying but not found in this forum

Here ya go:

Computer code # P0480


----------------------------------------------------------------
Trouble Code: P0594

Speed Control Servo Power Circuit Malfunction

Trouble Code Conditions: Engine started; Speed Control (S/C) system activated. The PCM detected an unexpected voltage condition on the S/C Vent solenoid circuit during the CCM test period.

Possible Causes:


S/C solenoid or vent solenoid has failed

Brake switch is damaged or it has failed

S/C brake switch circuit is open or it is shorted to ground

S/C power circuit is open or it is shorted to ground

PCM has failed
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 19 Jun 2011, 06:17 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Feb 2004
Location: savannah, georgia, USA.
Posts: 27
Default Re: error codes displaying but not found in this forum

thanks for the help with the codes... took the car to the shop (not Stealership), and they are going to hook it up to their machine to get the codes.... (69.99 charge even though I gave them a print out of the codes).
the manager of the shop kept repeating how they might have to replace the computer system... he says that the computer costs $600.00. does this sound right?
I have used this shop many times for both of my PTs but I sensed that he needs to make his quota and I am a "dumb female".
thanks again for your help!
renee
__________________
gatorgal
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 19 Jun 2011, 06:26 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,744
Default Re: error codes displaying but not found in this forum

Anybody that starts off with $ quotes and especially the highest $ part there is to replace is out to make a few $$. Even if you did use them before I would ask around and at least try for another opinion.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 19 Jun 2011, 06:38 pm
Dedicated Cruiser
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2,943
Default Re: error codes displaying but not found in this forum

You can always find the PCM a lot cheaper, specially with a lot of people swapping them for Stage 1 PCMs.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 19 Jun 2011, 07:55 pm
Hooligan's Avatar
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 6,023
Default Re: error codes displaying but not found in this forum

Not sure what the dealer charges, but the work done there is guaranteed!!!
__________________

2008 Silver Steel Metallic, Touring, NA, Sirius; Chromed door handles; lower grille; fog light surrounds; chrome front & rear bumpers strips; Airaid air filter; Bassani duals; Modesty Cover; Autolite AP5263 Platinum Plugs (.040); Crane Plug Wires; NAPA Ceramic pads; Blane hood struts; PTeazer Gas, Brake & Foot Rest Pedals, '05 Rear Step Pad, Stainless Door Sills, Llumar tint, "A" Piller chrome; APC Strut Bar
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 23 Jun 2011, 06:24 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Feb 2004
Location: savannah, georgia, USA.
Posts: 27
Default Re: error codes displaying but not found in this forum

thanks for all the feedback..i took it home 2 days ago - ran fine now when i started it, it turned over but it seemed as though no gas was getting to the engine. well, i punched it a bit and the car turned over fine.. the engine light came on..it sputterered just for a minute.
i pulled codes 201, 202, 203 and 204 (also 132 which was not there before i took it to the shop).
The shop replaced a frayed wire under the manifold - could it be that they screwed up some vacumns or wires dealing with the injection codes?
they also replaced my oil sensor and fan relay (480, 522)...
the mechanic told me that if there were anymore codes being thrown that it is the computer...somehow i don't believe him.
taking it back tomorrow to see what they did to f up the 4 injectors..
please let me know what possible things can make these 4 injector codes show up...
thanks so much!
gatorgal
__________________
gatorgal
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 23 Jun 2011, 07:19 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,744
Default Re: error codes displaying but not found in this forum

The only way to tell if they screwed something up is to retrace their steps. The upper manifold should come off and a good check of the the injectors and wiring has to be done. Also a check of any of the vacuum lines and all connectors.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 23 Jun 2011, 07:36 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Feb 2004
Location: savannah, georgia, USA.
Posts: 27
Default Re: error codes displaying but not found in this forum

thanks for the info... i will talk to the manager of the shop tomorrow and mention what you wrote.... i know he is going to try to tell me it is the computer but this has never happened before and he did take off and reinstall the manifold to replace a frayed wire... i have been reading through the forums and the manifold replacement seems like it started the issue...
thanks for all of your help and guidance!
gatorgal
__________________
gatorgal
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 23 Jun 2011, 07:43 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Feb 2004
Location: savannah, georgia, USA.
Posts: 27
Default Re: error codes displaying but not found in this forum

also a P0132 code popped up as well (never had that code before). could this be related to the injector codes or any type of vacumn or leak issue from the replaced and reinstalled manifold???
thx again!
__________________
gatorgal
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error codes: Luvour04ptgt Turbo Performance 3 25 Aug 2013 09:16 pm
Error Codes skylight Tech & Performance Forum 7 28 Apr 2011 03:34 pm
error codes??? Turboguy85 Turbo Performance 2 22 Sep 2010 05:15 pm
2 error codes granty Tech & Performance Forum 7 05 Sep 2009 10:02 pm
Error codes mr.troy Tech & Performance Forum 3 16 Jan 2007 04:26 pm


All times are GMT -5. The time now is 03:47 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors