PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
Sputers and chugs at lower RPMS

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 23 Aug 2011, 04:50 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 3
Unhappy Sputers and chugs at lower RPMS

Hello,
I have a 2001 manual trans.....when driving it will sputter at lower RPM's or at take off....seems to be getting worse! No codes I did have the cam shaft position sensor go out last winter....was having the problem before that but not as bad...Is my timing off, I pulled the cover off and it looks like its on but hard to tell, I have found no leeks in the air lines. Is my next step to change plugs and wires or should I have the timing checked?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 23 Aug 2011, 05:06 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Aug 2011
Location: Indy, In
Posts: 34
Default Re: Sputers and chugs at lower RPMS

Quote:
Originally Posted by marshall_strom View Post
Hello,
I have a 2001 manual trans.....when driving it will sputter at lower RPM's or at take off....seems to be getting worse! No codes I did have the cam shaft position sensor go out last winter....was having the problem before that but not as bad...Is my timing off, I pulled the cover off and it looks like its on but hard to tell, I have found no leeks in the air lines. Is my next step to change plugs and wires or should I have the timing checked?
If your CMP sensor is under warranty i would return it/replace it first. I'm having the same issues right now.
__________________
http://www.ptcruiserlinks.com/forum/image.php?type=sigpic&userid=29148&dateline=131412  3683
2001 Touring Edition
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 24 Aug 2011, 08:47 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 3
Smile Re: Sputers and chugs at lower RPMS

The day I posted this i put new pluggs and wires on....problem SOLVED! so I am clear there was no codes, if anyone reads this and have not changed pluggs and wires do it, it was easy 7 bolts 4 wires 4 pluggs and put back together took around 1.5 hours at most. PLUGS should be gapped to .040 NOT .050
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Engine chugs wiseone03 Tech & Performance Forum 0 17 Aug 2011 12:47 pm
HELP!!! Car cuts out at 2500 RPMS!!!! buo123 General Turbo Discussions 10 18 Mar 2011 01:26 pm
Engine surging at 4000 RPMs along with shaking at 2000 RPMs... brian5060 Tech & Performance Forum 3 24 Jul 2010 07:42 pm
Stutters during acceleration at low RPMs 2004PTGT General PT Cruiser Discussions 14 13 Jun 2009 10:17 am
Stumble at 4k rpms in neutral 05CruisergtHO General Turbo Discussions 1 24 Apr 2008 03:26 pm


All times are GMT -5. The time now is 03:19 am.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors