PT Cruiser Forum  
Advertisements
       

Go Back   PT Cruiser Forum > General Forums > Tech & Performance Forum

PT Cruiser Forum

Advertisements
03 misses when not under load

 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 14 Jan 2012, 01:06 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 43
Default 03 misses when not under load

I got an 03 that misses at 3500rpm when not driving but runs like a champ while driving. 44k miles changed plugs and still the same thing. Any ideas?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 14 Jan 2012, 02:05 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,749
Default Re: 03 misses when not under load

Quote:
Originally Posted by stan6406 View Post
I got an 03 that misses at 3500rpm when not driving but runs like a champ while driving. 44k miles changed plugs and still the same thing. Any ideas?
Wait a minute. "Misses at 3500 when not driving", you mean when the PT is sitting still .

Your hitting the built-in rev limiter from the computer which shuts down the injectors to stop you from hurting or blowing up the engine. Every PT will do this. It's not a Hot Rod with a V8. The engine builders don't want you sitting at a light and revving the engine to challenge the car next to you. Treat it like a cruiser ...which it is.
__________________
Rules of the forum have been updated as of *07/07/2019* Please read them over.

- All decisions by the Moderator are semi-permanent, can and may be changed at his discretion but definitely will be the final word. Any action performed by the Administrator or Moderators are not to be discussed on the forum.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 14 Jan 2012, 02:25 pm
davea300's Avatar
Cool Cruiser
 
Join Date: Aug 2011
Location: Scotland UK
Posts: 306
Default Re: 03 misses when not under load

Poor PT! Maybe it's trying to say hey I'm not a hemi.

Seriously though do you mean revving at a standstill to 3500 rpm?
__________________
2005 2.4 PT CRUISER (UK SPEC)
Short ram intake, chrome grill, chrome belt line, drilled/slotted discs, few flames, engine dress up, chrome bits and pieces.
67,000 miles
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 14 Jan 2012, 07:16 pm
Fresh Cruiser
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 43
Default Re: 03 misses when not under load

Quote:
Originally Posted by davea300 View Post
Poor PT! Maybe it's trying to say hey I'm not a hemi.

Seriously though do you mean revving at a standstill to 3500 rpm?
yes I do rev the engine
before it was happening at 2500 now it just happens at a higher RPM
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 14 Jan 2012, 07:33 pm
Obsessed Cruiser
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 27,749
Default Re: 03 misses when not under load

Hopefully my answer told you why it was happening. Why it did it as a lower RPM before this I don't know.
__________________
Rules of the forum have been updated as of *07/07/2019* Please read them over.

- All decisions by the Moderator are semi-permanent, can and may be changed at his discretion but definitely will be the final word. Any action performed by the Administrator or Moderators are not to be discussed on the forum.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 15 Jan 2012, 03:26 pm
Cool Cruiser
 
Join Date: Oct 2011
Location: manchester nh
Posts: 464
Default Re: 03 misses when not under load

its a PT Cruiser not a 572 gm big block....bouncing off the rev limiter while sitting still is not impressive. burping the throttle of a big cam V8 will alway get my blood moving more than a 4 banger.

Last edited by rayo; 15 Jan 2012 at 03:31 pm.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Car misses at 3800 rpm daytonalen Tech & Performance Forum 9 08 Dec 2013 08:17 pm
misses bad, no power on hills and oil on plugs ashtrae311 Tech & Performance Forum 7 24 Dec 2011 03:33 am
engine misses when cold howdyw Tech & Performance Forum 6 11 Nov 2010 09:51 pm
Bike Rack Max Load QualityFrogMama Exterior Accessories Forum 2 20 Apr 2008 09:42 am
Gary's website won't load PTRON The Detail Shop 7 01 Jan 2004 12:42 am


All times are GMT -5. The time now is 03:13 pm.




Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
vB.Sponsors